Студено с превалявания цяла седмица

През повечето дни на седмицата времето ще бъде по-студено от обичайното за втората половина на март. Ще преваляват дъжд и сняг. Днес ще бъде облачно. Ще превалява дъжд, в крайните северни райони - дъжд и сняг. Температурите ще бъдат от около нула градуса на север до 10-11 в крайните южни райони. В Северна България на места са възможни отново поледици, заради отрицателните приземни температури и валежа от преохладен дъжд. Температурният контраст между северната и южна половина на страната ще се запази и утре. Минималните температури ще бъдат от минус един в крайните северозападни райони до 10 градуса в крайните южни. През деня облачността ще бъде променлива, а превалявания от дъжд ще има само на отделни места. По-значителни количества ще има в Родопите. Дневните температури ще са в интервал от около 1-2 градуса на североизток до 14 в крайните южни райони. В сряда твърде динамичното време ще продължи. От запад облачността ще се вплътнява и през деня отново на много места ще превалява: по високите полета на запад, в северозападните и северни райони - мокър сняг, а на юг и югоизток - дъжд. Минималните температури ще са от около 1-2 на север и по високите полета до 10-11 в крайните южни райони. Дневните температури ще бъдат от 2-3 на северозапад и север до 17, 18 градуса в източните части на Горнотракийската низина и югоизточните райони. В четвъртък сняг ще вали в почти цялата страна без крайните южни и югоизточни райони.В Северна България и високите полета, включително Софийско, ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни. Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански. В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг над северните райони. Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса. В събота и неделя ще започне бавно повишение на температурите, но през първия ден минималните по високите полета ще бъдат ниски - до минус 6-7 градуса. По-съществено затопляне ще има едва в началото на следващата седмица. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 56
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 57
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 52
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 65
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 57
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.