« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Владислав Горанов: Искаме контролен дял в ЧЕЗ

Държавата има готовност, воля и пари за участие в сделката за ЧЕЗ. Искаме контролен дял. Това каза финансовият министър Владислав Горанов след среща премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, във връзка със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ-България. Финансовият министър уточни, че разговорите са на твърде предварителен етап, но са заявили ясна воля, че държавата иска да участва в тази сделка по един или друг начин. "Ако чешката страна, продавачите, се съгласят, държавата има възможността през една или друга форма – било през средства от бюджета или частно придобиване - през някоя от енергийните компании, да влезе в подобна сделка“, обясни Горанов. Той обясни деликатната страна на ситуацията: "Тук говорим за една сделка, готвена извън държавата, с повече от година и половина история между частни субекти. Включваме се на етап, в който има подписан договор за покупко-продажба, сами разбирате, че сме в деликатна ситуация да зависим от волята на два независими от влиянието на държавата частни субекти – в случая чешка компания и българска частна компания, която е извървявала своя път за сключване на подобна сделка". По думите на финансовия министър, на днешната среща правителството е видяло добра воля от страна на българското дружество да допусне държавата под една или друга форма в сделката. "Уверявам ви, че в момента, в който имаме позицията на чешката страна, веднага ще бъдете осведомени“, каза още Горанов. На въпрос какъв дял може да има държавата, министър Горанов заяви: „Най-малко контролен дял“. "Склонна съм държавата да има участие в сделката", заяви на свой ред Гинка Върбакова в присъствието на Владислав Горанов и на вицепремиера Томислав Дончев. Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, да има блокираща квота от 34 процента, т. нар. златна акция. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" и председател на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 346
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 441
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 320
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 415
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 359
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.