« октомври 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Системата „AMBER Alert - изчезнало дете” или издирване чрез Facebook

Информация за изчезнали деца ще бъде разпространявана във Facebook. Системата се казва „AMBER Alert - изчезнало дете” и е свързана с приложение на социалната мрежа. Чрез нея от ГДБОП ще изпращат съобщение, съдържащо актуална снимка и информация за издирваното дете. Всички потребители на социалната мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от мястото, откъдето е изчезнало или отвлечено дете, ще получават съобщението. През 1996 година в САЩ било отвлечено малко момиченце, което излязло да кара колело с брат си. Няколко дни по-късно момиченцето било открито мъртво в близост до дома си, а убиецът все още не е открит. След смъртта на малката Амбър е създадена и системата „AMBER Alert - изчезнало дете”. България въвежда система за издирване на изчезнали деца чрез Facebook Основната цел е хората около всяко изчезналото дете да бъдат уведомявани, че то липсва и да могат да бъдат полезни, в случай че го видят. През годините системата не е спирала да се развива. Днес чрез нея потребителите на Facebook в радиус от 200 км от мястото, на което дете е изчезнало или е било отвлечено, ще получават актуална негова снимка, както и информация на колко години е и как е било облечено. България е 15-та страна, която се включва към приложението и то именно чрез Facebook. Откриха в гора изчезналото 2-годишно дете Началникът на отдел „Трансгранични престъпления” в ГДБОП Явор Колев коментира, че хората, които имат някаква информация за изчезнало дете, ще могат да се свържат с отдел „Киберпрестъпления” през цялото денонощие. „Нищо не трябва да си инсталирате. Ние всички имаме приложението Facebook на телефоните и таблетите си. В News Feed-а ще се появява съобщението на всички потребители в 200 километров обсег от мястото на изчезването на детето и всеки един от тях, когато го забележи, ще може да реагира”, посочи Колев. 13-годишният Мануел е жив и здрав, прибра се сам вкъщи Емили Вачер, която е директор на отдел „Сигурност“ във Facebook, коментира, че до момента чрез системата „AMBER Alert-изчезнало дете” в Щатите са намерени около 900 деца. „В САЩ в резултат на тази система за сигнализация повече от 900 деца са били успешно върнати при семействата им. От днес системата AMBER Alert и в България ще изпраща чрез Facebook апликацията сигнали директно на хората, които имат възможност да помогнат за търсене на деца”, каза Вачер. Всички хора, които имат информация за изчезнало дете, ще могат да сигнализират на телефон 02/9828353 или на 112. dariknews.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Откриха край Бургас част от най-голямото потънало стъклено съкровище по нашето Черноморие

  • 01 Окт 2020
  • 91
Преди няколко века добре изработените стъклени предмети са били изключително скъпи вещи на лукса.

Приключи разследването за тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков

  • 01 Окт 2020
  • 89
Софийската градска прокуратура приключи разследването за умишленото тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста Милен Цветков.

До края на октомври може да посетите остров Св. Анастасия, при това на по-ниска цена

  • 01 Окт 2020
  • 96
Цената на билетите ще бъде намалена - стандартният билет ще е 12 лева, за учениченици и пенсионери - 9 лв, a за деца от 3 до 7 ненавършени години - 3 лв.

Бургас си връща „Модерен театър“ в бившето кино „Смирненски“

  • 01 Окт 2020
  • 96
Мястото ще е много неща - клуб, музика на живо, кафе-театър, тематични партита, литературни вечери, ще приюти Фестивалът „Синелибри“. Откриването ще е на 3 октомври с Pre-Opening Retro Party.

Бум в продажбите на ваксини срещу сезонния грип

  • 01 Окт 2020
  • 122
Първата партида вече е изчерпана, а аптеките правят списъци на желаещи да получат дози от втората порция, която се очаква до дни.