« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нови санкции за шофьорите

Глоба да се налага на собственици, "забравили" да съобщят на КАТ, че са си инсталирали нефабрична газова уредба. Това са част от мерките, които се обсъждат в транспортното министерство, след като през миналата седмица от прокуратурата поискаха от ведомството програма за справяне с нередностите при газовите уредби, съобщава в. "Телеграф". Министър Ивайло Московски трябва да представи предложените от него мерки в прокуратурата до 19 февруари. Мерките касаят автомобилите с уредба за втечнен нефтен газ (метан). Писмото в отговор на прокуратурата вече се изготвя, съобщиха официално от ведомството. Сред обсъжданите промени е срокът, в който собствениците на автомобили са длъжни да информират КАТ, че допълнително са си поставили пропанова или метанова уредба, да се намали от 3 години, колкото е сега, на 1 година. Срокът започва да тече от първоначалната проверка на газовата уредба без значение кога тя е монтирана на автомобила. Идеята е не само да се скъси срокът, но да има и санкция, ако собственикът не обяви газовата си уредба пред КАТ. Сега такава няма и процедурата е на практика пожелателна. Към този момент само 160 000 водачи официално са уведомили КАТ, че са поставили нефабрична газова уредба. Близо 34 хил. автомобила с допълнително монтирана газова уредба са регистрирани до средата на миналата година в страната. По неофициални данни минимум още толкова са автомобилите в страната, които карат на газ, без това да е отбелязано в свидетелството им за регистрация. БЛИЦ

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 134
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 165
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 174
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 190
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 163
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение