Кирил Ананиев беше избран за министър на здравеопазването

Кирил Ананиев беше избран за министър на здравеопазването България Снимка: БГНС
арламентът избра Кирил Ананиев за нов здравен министър. Той беше избран със 121 гласа "за" и 85 "против". До рокадата в кабинета се стигна след като проф. Николай Петров подаде оставка. Дебатът и гласуването се случиха в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Още преди да се стигне до дебатите по същество, от БСП поискаха премиерът Бойко Борисов да бъде извикан и да чуе какво имат да казват депутатите по темата. От ръководството на парламента обясниха, че това няма как да се случи, тъй като министър-председателят точно в този момент ръководел съвета за сигурност. Последваха и очакваните дебати и очакваните критики от страна на опозицията към водената в сферата на здравеопазването политика. Председателят на социалната комисия Хасан Адемов върна разговора по темата. Минути след като го избраха за нов здравен министър Кирил Ананиев заяви, че ще работи с всички заинтересовани страни, за да се подобри секторът. В края на октомври досегашният министър на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка и тя беше приета от министър-председателя Бойко Борисов. Поводът беше излъчен репортаж за обществени поръчки във Военномедицинска академия по времето, когато Петров е бил началник на болницата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОСТАВАТ САМО 2 ДНИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ИЗЛОЖБА „КРАЛСКО ВЪЛШЕБСТВО ОТ ПОРЦЕЛАН“

  • 28 Мар 2024
  • 20
Остават само 2 дни, в които можете да посетите колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ в Културен център „Морско казино” от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.

Областният управител на Бургас Пламен Янев предостави терен от близо 23 дка на „Автомагистрали“ ЕАД в ПЗ „Север“

  • 28 Мар 2024
  • 45
По този начин предприятието ще може да задейства процедура за изграждане на складова база, която да послужи за разполагане на специализирана техника и материали за третиране на пътната настилка, както и персонал за осигуряване на поддържането им.

ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ МЕСЕЦ 14 ОБВИНЯЕМИ СА С НАЛОЖЕНИ НАКАЗАНИЯ ПО ДЕЛА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ВИДИН ЗА ОПИТ ЗА НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 50
През м. март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе в съда 13 обвинителни акта и споразумения по дела за извършени престъпления по чл. 279 и 281 от НК – незаконно преминаване през границата на страната и противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона.

ИНТЕРЕСНО! ЕПИЧНА „БИТКА“ ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ В ИЗОСТАВЕНИЯ МОЛ „STRAND”

  • 28 Мар 2024
  • 66
Уникално по рода си събитие ще се проведе през уикенда в Бургас. Морският град отново е новатор и за първи път в България става домакин на Mil-Sim EVENT в изоставения мол “STRAND”.

Турция пита защо „антиамериканската“ ИДИЛ сега нанася удари в Турция, Русия и Иран, но не и в САЩ?

  • 28 Мар 2024
  • 62
След терористичната атака срещу концертната зала в „Крокус“ край Москва, при която загинаха 139 души, Турция има въпроси: защо терористичната групировка ИДИЛ (абревиатура от „Ислямска държава в Ирак и Леванта“) толкова последователно нанася удари в същия регион, а именно Турция, Иран, Афганистан и Русия, въпреки че се обяви за „антиамериканска“ организация, пише турският вестник „Дейли Сабах“.