Стартира подписка срещу смяната на времето

Подписка срещу лятното часово време, защото е безсмислено и вреди на здравето ни, е инициирала Ани Алашка от Българската стопанска камара. Алашка интерпретира намерението на ЕК да обмисли отмяната на лятното часово време: "Мога да прогнозирам, че те, както досега са действали, така и този път ще кажат, че няма причини да се отменя директивата и ще продължаваме да си сменяме времето. Но тук е важно да се каже, че въпросната евродиректива не задължава националните правителства да въвеждат лятното часово време. Единственото ни задължение е ако решим да го правим, да го правим в конкретен ден и час, еднакъв за Евросъюза". Алашка се надява, че българските чиновници ще намерят пет минути от времето си, за да прочетат директивата. "Нас Евросъюзът не ни принуждава да сменяме времето, няма да ни глоби, няма да ни разследва, няма да ни дърпа ушите. Това е в нашите ръце да си преценим има ли нужда или няма нужда от тази мярка", каза тя. Алашка е сигурна, че ако се направи проучване, ще се види, че негативните ефекти са повече от ползите, че общата нагласа е против въртенето на стрелките. "Разбира се, вероятно има хора, които са свикнали и не им пречи. В преобладаващата част от случаите хората най-малкото си задават въпроса "Кому е нужно?", а на немалка част от хората това се отразява на емоционалното състояние, съня и други", допълва тя. Не е оправдано да въртим биологичния часовник и ритъма на живот на хората два пъти годишно, особено като отчетем в какъв общ стрес живеем, смята още Ани Алашка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 68
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 38
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 76
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.