Томислав Дончев призна за безобразията в администрацията

В някои администрации се извършват истински безобразия. Не може гражданин, за да подаде сигнал, да има такса от 20 лв. За това алармира вицепремиерът Томислав Дончев, който участва в 12-ата годишна среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". На срещата се дискутират правителствените мерки за намаляването на административната тежест, както и актуални задачи за изграждането на електронното управление. Тази седмица се очаква да бъдат обявени резултатите от проверката, назначена от правителството, за административната дейност на общините в България. Целта е контролът да стане текущ процес и да се повтори след няколко месеца, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на срещата. Дончев попита и как една администрация работи осем часа и в същото време има приемно време за граждани половин час. Работното време с гражданите трябва да е работното време на администрацията и не е редно да караме всички граждани, целият бизнес да се строява и да се равнява по това как му е удобно на даден служител, каза вицепремиерът. Според него и местните, и администрациите на централната държавна власт са еднакво виновни. По-късно ще се проведе още една пленарна сесия, фокусирана върху партньорството между властите, с участието на министър-председателя Бойко Борисов, по време на която ще се подпише и споразумението между Министерския съвет и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Сдружението на общините ще направи анкетно проучване във всички общини как да се определя такса "битови отпадъци", съобщи изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова. Сдружението на общините ще настоява за повече средства от бюджета за 2018 година за поддържане на уличната инфраструктура, заяви председателят на Управителния съвет на сдружението Даниел Панов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 260
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 209
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.

Православните празнуват Възнесение Господне - Спасовден

  • 28 Май 2020
  • 205
Православната църква отбелязва днес един от големите празници в християнския календар - Възнесение Господне. Той се чества винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден, като край на земния път на Иисус Христос.

БАН с официална позиция срещу руския опит да бъде присвоено Кирило-Методиевото дело

  • 27 Май 2020
  • 304
БАН излезе с официална позиция относно със скандала с изложбата на Руския културен център в София преди 24 май, която представи Кирил и Методий като реформатори на славянската азбука, създатели на църковнославянския език и първи разпространители на грамотност и просвещение в Русия.

Велоалеята до „Крайморие“ ще продължи с пасарелка над хълма след „Пода“

  • 27 Май 2020
  • 281
Община Бургас намери подходящо техническо решение за продължение на велоалеята до квартал Крайморие. С днешна дата са изградени 4 километра от нея - до орнитоложкия център "Пода".