« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кога интернет се превръща в капан за децата ни?

„Родителите просто връчват едно устройство в ръцете на детето си, без да са го подготвили достатъчно и с това смятат, че интернет им решава проблема, да са малко спокойни и да си починат след работа. Истината е, че родителят, е хубаво, поне в първо време да бъде с децата си в интернет, да им покаже хубавите места и съответно, как да се справят с лошите. Пак е въпрос на доверие и взаимност, която да се изгради между родителя и детето". Това каза експертът по онлайн комуникации Жюстин Томс. „Смятам, че е хубаво да знаем, къде са нашите деца, на какви игри играят, какво правят в този интернет", допълни тя. „Искам да кажа, че интернет е може би последният бастион на свободата, на свободата на словото и на свободата на изразяването. Тук, по-скоро, искам да обърна внимание на нещо съвсем различно. Когато казахме, че родителите трябва да подготвят децата си, аз искам да попитам - кой подготвя родителите? Тъй като родителите, в интерес на истината, в огромния случай, са виновни за навиците на децата си. Те копират поведението, под една или друга форма. И, когато те не ги заведат в светлите кътчета на интернет, самички, то по всяка вероятност е, защото те самите не знаят, кои са. Така че, по-скоро от там трябва да тръгва дървото от решения, буквално", коментира от своя страна експертът по киберсигурност Спас Иванов. „А, колкото до ограниченията, или не, когато един родител не е сигурен, какво трябва да направи, как да постъпи, кое е полезно за детето му или не е, има в интернет безкрайно количество инструменти, които изцяло автоматично, изцяло, благодарение на това, че са анализирани хиляди и милиони сайтове, по някой път, с тяхното съдържание, могат да дадат съвет на децата и на родителите, къде, какво да посещават и какво да не посещават, при това изцяло автоматично", каза още Иванов. КРОСС

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Край на брифингите за Covid-19

  • 04 Юни 2020
  • 174
Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо. Никой друг колега не успя да го направи в света. Избегнахме това, което се случи по света - с дисциплина. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Въвеждат специален режим за достъп до Гробищния парк за Черешова задушница

  • 03 Юни 2020
  • 284
При специален режим ще се допускат автомобилите и гражданите до Гробищния парк на Черешова задушница /събота/. Движението в района на Бургаския гробищен парк ще бъде еднопосочно за времето от 07.30 часа до нормализиране на трафика.

Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

  • 03 Юни 2020
  • 253
На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

  • 03 Юни 2020
  • 258
Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни.

Бургас с нова мярка в подкрепа на туризма: тематични уикенди до края на лятото

  • 03 Юни 2020
  • 257
Етно и хендмейд уикенд с разнообразни събития ще се проведе на 12-14 юни в Бургас. Това е първият от поредица тематични уикенди, които ще продължат до края на лятото. Идеята е всеки уикенд да бъде посветен на определена тема.