СЕМ е отнел лицензите на ТВ Седем незаконно

СЕМ е отнел незаконно лицензията за телевизионна дейност на „ТВ Седем“ и „Балкан Българска Телевизия“, постанови петчленен състав на ВАС. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, пише сайтът "Трансмедия", като се позовава на WebCafe. Изданието цитира информацията по казуса, публикувана в блога на експерта по медийно право проф. Нели Огнянова. Решението за отнемане на лиценза на ТВ Седем, включително за програмите TV7 и Super 7, беше взето през септември 2016 г. по предложение на членът на СЕМ Бетина Жотева заради откриването на производство по несъстоятелност на дружеството.   СЕМ прие, че е налице разминаване между данните в декларацията за получаване на лиценз и новите факти около търговското дружество – притежател на лиценза.   ВАС обаче посочва, че Законът за радиото и телевизията не позволява отнемане на лицензия заради откриване на производство по несъстоятелност. Прекратяването й може да се случи при евентуално постановено заличаване на дружеството от Търговския регистър с решение на съда.   Медиите на „ТВ Седем“ бяха свалени от ефир още през 2016 г. В същата година дружеството беше обявено в неплатежоспособност, след като компанията на бившия изпълнителен директор на телевизията Николай Бареков „Ноу Фрейм Медия България“ заведе дело за несъстоятелност срещу ТВ7, припомня WebCafe.   Сред останалите признати неплатени дългове на ТВ7 са 709 818 лв. за „Къртицата: Презареждане“, малко над 119 000 лв. за „Поверително от NL – Николета Лозанова“. И двете предавания са продукция на „Междинна станция“ на Иван Христов и Андрей Арнаудов.   Над 586 000 лева са дължими към НУРТС Диджитъл за разпространение на програмата. Най-големият кредитор на ТВ7 е Корпоративна търговска банка с иск на стойност 2.4 млн. евро.   СГС е установил, че към края на 2015 г. телевизията е разполагала със 125 хил. лв. в брой и активи на стойност 1.874 млн. лв., като по-голямата част от тях са заложени по кредита към КТБ. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 260
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 208
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.

Православните празнуват Възнесение Господне - Спасовден

  • 28 Май 2020
  • 205
Православната църква отбелязва днес един от големите празници в християнския календар - Възнесение Господне. Той се чества винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден, като край на земния път на Иисус Христос.

БАН с официална позиция срещу руския опит да бъде присвоено Кирило-Методиевото дело

  • 27 Май 2020
  • 303
БАН излезе с официална позиция относно със скандала с изложбата на Руския културен център в София преди 24 май, която представи Кирил и Методий като реформатори на славянската азбука, създатели на църковнославянския език и първи разпространители на грамотност и просвещение в Русия.

Велоалеята до „Крайморие“ ще продължи с пасарелка над хълма след „Пода“

  • 27 Май 2020
  • 281
Община Бургас намери подходящо техническо решение за продължение на велоалеята до квартал Крайморие. С днешна дата са изградени 4 километра от нея - до орнитоложкия център "Пода".