« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Въвеждат 10-годишна давност на дълговете?

10-годишна абсолютна давност на дълговете предлага ГЕРБ с промени в Закона за задълженията и договорите. По този начин ще се сложи край на "вечния длъжник". 10-годишна абсолютна погасителна давност по отношение на физическите лица дава възможност на гражданите, които са изпаднали в затруднение, да започнат на чисто, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на обществено обсъждане на тема „Край на вечния длъжник”. Предложението се подкрепя от Асоциацията на банките, Камара на частните съдебни изпълнители и Министерство на правосъдието. У нас над 600 хил. семейства имат дългове, посочи Емил Радев. Той изрази задоволство, че идеята намира подкрепа, защото това не е политически проект, а засяга огромен брой български граждани. Задал съм и писмен въпрос на Европейската комисия като член на ЕП, дали предвиждат задължително въвеждане на потребителски фалит, обща давност и т.н. за държавите членки. Отговорът е, че това е решение на държавите членки, обясни Радев. По мнението му кръгът на лицата, които могат да попаднат в хипотезата на абсолютната 10-годишна погасителна давност, е ограничен до физическите лица. „За търговците действа търговската несъстоятелност, Глава IV от Търговския закон. Видяхме в едни предходни години как и тя се използваше да се освободят неправомерно от задълженията си някои търговци. Направиха се някои промени и мисля, че се нормализираха нещата”, коментира Радев. Според него предложеният 10-годишен срок е достатъчен. Аз подкрепям тази инициатива и считам, че е изключително навременна и полезна. Надявам се тя да получи и максимално широка политическа и обществена подкрепа, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. „10-годишна абсолютна давност е предостатъчен период и практиката показва, че много рядко след 6-7-та година кредиторът успява да събере вземанията си”, подчерта Захариева. Тя обясни, че като министър на правосъдието и кандидат за народен представител е получавала много сигнали от граждани, които са свързани с този проблем. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е назначен за генерален консул във Валенсия

  • 14 Авг 2019
  • 343
Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на практика няма да се върне на работа в Специализираната прокуратура, тъй като вече е назначен за генерален консул във Валенсия.

Мая Манолова бие Фандъкова с 5% на първи тур

  • 14 Авг 2019
  • 279
Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%.

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия

  • 14 Авг 2019
  • 271
Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети със среден обсег в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР).

"Росатом" иска да строи АЕЦ "Белене"

  • 14 Авг 2019
  • 271
От страна на "Росатом" е потвърдено желанието за участие в реализацията на проекта АЕЦ "Белене", но, разбира се, очакваме крайната дата - 19 август, когато ще видим всички заявления на компаниите, които искат да участват в реализацията на този проект.

След големия успех на spice music festival вече е ясно: ще има второ издание през 2020

  • 14 Авг 2019
  • 280
След грандиозния успех на SPICE Music Festival, организаторите и община Бургас са категорични – второ издание на фестивала ще има!