Шведът, ритнал камериерка: Бях дрогиран, ограбен и бесен

Шведът Ралф Георг Сундберг разказа какво си спомня от нощта, в която беше заснет да удря жестоко камериерка в главата. Той сподели пред NOVA, че е смятал, че някой е отвлякъл братята му. „Не помня много. Знам, че бях упоен, бях ограбен и бях бесен, когато пристигнах в хотела”, обясни той. „Аз вече бях леко пиян и замаян, не знам къде се е случило, защото всичките ми спомени просто се изпариха. Спомням си, че бях озовал в хотела и търсех своите братя, но не можех да ги намеря. Мозъкът ми просто не работеше. Така че си помислих, че те може би са отвлечени и аз започнах да обикалям из хотела и след това просто се събудих рано сутринта. Бях заспал на шезлонгите. В портфейла ми нямаше никакви пари. Влязох вътре в хотела и видях брат ми, който си лежеше в леглото и след това заспах отново. Полицията дойде сутринта, докато закусвах. Казаха, че съм направил нещо лошо и че трябва да ме разпитат в полицейското управление”, разказа Ралф Сундберг. Той призна, че не е гледал записа от охранителната камера в хотела. След разпита той прекарал 24 часа в ареста, а след това излязъл на свобода – отново за 24 часа. „Върнах се в същия хотел. Пренощувах в друг. Те имаха единствено стая за една нощ и просто я запазих, за да има къде да прекарам нощта. Никога не съм бягал и не съм се крил”, подчерта той. След като прекарал нощта в другия хотел, полицията отново го е потърсила. „Казаха ми, че съм ритнал камериерка”, спомня си Ралф. Признава, че съжалява за постъпката си и пита екипа: „Мислите ли, че нормален човек би дошъл в България от Швеция, за да рита жена в главата? „Искам да кажа, че наистина много съжалявам, и бих искал това никога да не се беше случвало. Аз не съм луд”, подчерта той. „Не помня да съм говорил с камериерката. Мисля, че тя е била първият човек, който съм срещнал и видял. И съм си помислил по някаква странна причина, че персоналът на хотела има нещо общо с отвличането на моите братя, защото ги търсех навсякъде, а тях ги нямаше. Бях дрогиран, така мисля”, каза още Ралф. Той разказа, че е пил алкохол в самолета на път към България. Спомня си, че е пил вино, бира, уиски. „На следващия ден бях много зле, имах лош махмурлук. Когато се събудих, не знам по кое време беше, не се чувствах изобщо добре. Почти нищо не ядох на закуска”, обясни той. „Искам да кажа на пострадалата жена, че съжалявам, наистина много съжалявам. Не знам какво се е случило. Не помня, но се радвам да й помогна с каквото мога. Да поема болничните й разходи. Много съжалявам. Искам да не се беше случило”, каза още Ралф. „Страх ме е, нямам с кого да говоря. Но поне ми дават храна. Бях сам в килията си, сега при мен е един руснак. Ще ми трябва друг адвокат. Защото българската адвокатка не говори английски. Имах преводач. Но не е толкова лесно да говоря с преводач. Но мисля, че се разбрахме все пак в съдебната зала”, добави той и призна: „Надявам се да ме пуснат и да платя обезщетение”. От факти.бг Снимка: frognews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 50
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 63
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 73
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 126
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 105
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.