Изтеглиха номерата на бюлетините за изборите, ГЕРБ и БСП един след друг

Вече е ясно коя партия под какъв номер ще бъде в бюлетината, след като днес се тегли жребиии за това в Централната избирателна комисия (ЦИК) за изборите, които ще се проведат на 26 март 2017 година. "Процедурата е определена в решение на ЦИК от 13 февруари 2017 година. В първата кутия са поставени имената на присъстващите членове на ЦИК, във втората кутия са поставени номерата за бюлетината, а в третата наименуванията на партиите и коалициите така, както ще бъдат изписани в бюлетините", заяви представител на ЦИК и добави, че независимите кандидати ще бъдат подредени след тегленето на жребия. Номер 21 се падна на "Реформаторски блок - Глас народен". След тях бе изтеглен номер 7, с който в бюлетината ще се подвизават представителите на ПП Български демократичен център. В изборната надпревара пък с номер 19 ще бъде ПП Национална републиканска партия. За Коалиция от партии "Движение "Да България", "Зелените" се падна номер 16. Номер 18 в бюлетината ще е за Българска левица и Зелена партия. След тях бе изтеглен номер 20, с който в бюлетината ще се подвизават представителите на Българско национално обединение.  В изборната надпревара пък с номер 14 ще бъде ПП Възраждане. За ДПС се падна номер 9.  Номер 15 в бюлетината ще е за "Движение Презареди България" на Николай Бареков. След тях бе изтеглен номер 8, с който в бюлетината ще се подвизават представителите на "Коалиция АБВ и Движение 21". В бюлетината с номер 6 ще участва партията на Веселин Марешки "ВОЛЯ".  Номер 2 в бюлетината ще е за Движение за радикална промяна "Българската пролет". В изборната надпревара пък с номер 1 ще бъде "ДРОМ" с председател Илия Илиев.  След него бе изтеглен номер 12, с който в бюлетината ще се подвизават представителите на "Зелените".  За Обединени патриоти (Атака, НФСБ и ВМРО) се падна номер 17.  Номер 13 е за ДОСТ. В бюлетината с номер 3 е "Движение напред България". След това изтеглиха името на Нова република, ДСБ, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност, които ще бъде с номер 4 в бюлетината.  Номер 11 се падна на ГЕРБ, а с номер 10 ще е БСП. „Коалиция на недоволните” остана да е с номер 5. http://www.blitz.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 80
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 91
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 94
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 134
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 112
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.