« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Георги Дамянов: "Музикаутор" се опитва да рекетира

Директорът на Дирекция "Авторско право и сродните му права“ в Министерството на културата Георги Дамянов заяви, че действието на нотариалната покана за спиране използването на репертоара на "Музикаутор“ трябва да се прекрати "на момента“, за да може Националното радио да работи нормално: Според мен това, което "Музикаутор" се опитва да наложи, това е един рекет. Те поставят неизпълними условия и казват: Ако вие не ги изпълните, ние ще ви спрем музиката. Е как ще стане? - каза Дамянов пред Би Ти Ви. "Музикаутор“ не извива ръцете на никого, подчерта председателят на Управителния съвет на сдружението Ясен Козев в интервю за Българската национална телевизия. Според Козев министърът на културата превишава правата си с писмото, с което призова сдружението да обсъди становището на БНР и да преразгледа предложението си за възнагражденията, дължими от Националното радио: От правна гледна точка и по мое лично мнение, господин Рашидов далеч е превишил правомощията си така, както те са разписани в Закона за авторски и сродни права, член 40 - посочи Козев пред БНТ. В писмото, поместено на сайта на министерството, министър Рашидов посочва, че разрешаването на спорните въпроси следва и може да бъде постигнато чрез преговори, а не силово и по административен ред. Певицата Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов предоставиха творчеството си на Българското национално радио, след като сдружението "Музикаутор" забрани на обществената медия да излъчва съвременна музика. В профила си във фейсбук Мая Нешкова пише: В навечерието на Нова Година станахме свидетели на безпрецедентен натиск и рекет към една светиня - БНР, от една авторско-правна организация, наречена Музикаутор! Нешкова апелира авторите на музика и текстове и продуцентите да подкрепят БНР. http://bnr.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

"Интересни решения, които ще успокоят хората" обеща премиерът

  • 11 Авг 2020
  • 119
"Интересни решения" се очакват от премиера Бойко Борисов. Той увери, че те ще успокоят хората.

Десет училища разкриват иновативни центрове със средства от МОН

  • 11 Авг 2020
  • 108
Десет бургаски училища са одобрени и ще получат средства за разкриване на иновативни технологични центрове, специализирани кабинети за практическо обучение и съвременна образователна среда за своите възпитаници.

Международната регата Кор Кароли старитра утре в Бургас

  • 11 Авг 2020
  • 113
През последните няколко години престижната международна регата "Кор Кароли" задължително стартира от Бургас. Утре, 12 август, ще бъде дадено начало на нейното юбилейно двадесето издание. Местните жители и гостите на града ще могат да наблюдават дори с невъоръжено око гонки с участието на величествени платноходи в Бургаския залив.

Николай Бареков също поведе плажен протест

  • 11 Авг 2020
  • 118
Николай Бареков поведе плажен протест пред имението на Иво Прокопиев в Созопол. Така строи защитникът на зелената кауза - бетон върху скалите, каза бившият евродепутат.

Путин съобщи, че дъщеря му е изпробвала ваксина срещу коронавирус

  • 11 Авг 2020
  • 114
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Русия първа в света е регистрирала ваксина срещу новия коронавирус, предаде ТАСС. "Доколкото ми е известно, тази сутрин за пръв път в света е регистрирана ваксина срещу новата коронавирусна инфекция", каза той, откривайки съвещание с членове на правителството.