Фондация „Проджекта“ пресъздаде и завладяващо представи историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица – граждани на трети държави в специално създаден филм

В
FLAGMAN
В качеството на Бенефициент по проект BG65AMNP001-2.005-0002 „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, финансиран по процедура BG65AMNP001-2.005 „Интеграция и законна миграция – мерки за прилагане на Плана за действие на ЕС за интеграция на граждани на трети страни“ по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз, съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №: 812108-27/27.05.2019 г. с Отговорен орган - ДИРЕКЦИЯ „МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ”-МВР, от ФОНДАЦИЯ „ПРОДЖЕКТА“ бяха изработени четири аудио-визуални продукта (3 рекламни клипа и 1 филм), които се базират на историите и реализираните лични проекти за заетост, включително предприемачески инициативи на включилите се в проекта лица от целевата група – граждани на трети държави (ГТД). Създадените продукти са част от резултатите от изпълнението на дейностите по проекта, насочени към битуващите предразсъдъци и стереотипи сред приемащото българско общество спрямо представителите на целевата група, чрез провеждане на национална кампания за повишаване осведомеността на приемащото общество относно ползите от интегрирането на ГТД.

Във филма по подходящ начин са пресъздадени и завладяващо представени историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица от целевата група (ГТД) – идентифицирани като добри примери в резултат на над 36 месечната работа с лицата, включително успешно проведените в град Поморие:
• девет тематични семинара, чрез които от лицата са придобити знания и умения в областта на ръчната изработка на шоколадови изделия, дребни сладки, изделия от захарно тесто, хартиени декорации и парти хартиени изделия, плетива, реализиране на успешни продажби през социалните мрежи и редица други, както и
• седем тематични практически семинара, насочени към регистрацията на дружества, създаването на успешен бизнес модел, финансовото управление на микро-предприятието, лидерството, като водещо личностно качество за успех, нормативните отношения с държавните и общински институции и други теми, насочени към подпомагане на предприемаческото начало.

Филмът въвежда в историите на участниците и това, което ги обединява в личните им проекти за предприемачество и принос чрез вписване в българското общество. Той обхваща широка тематика, от избора и пътя до България, през мечтите и надеждите за установяване, интегриране и развитие в страната, достигайки до по-смели стъпки на реализация на лични предприемачески проекти с акцент върху женското предприемачество. Историите са специално избрани с идеята да се акцентира върху ползите и приноса на гражданите на трети държави към приемащото общество в различни сфери, включително в сферата на културата и изкуството, както и в сферата на кулинарните и сладкарски традиции на различните общности, взаимното им обогатяване чрез обмен в контекста на женското предприемачество, като форма на интеграция, и развитието му в България като част от местната предприемаческа екосистема. С цялото съдържание на филма можете да се запознаете напълно безвъзмездно чрез следния линк за достъп:


Филм: https://www.youtube.com/watch?v=ttbGCTyNIBQ
 
Тази публикация е реализирана с финансовата подкрепа на Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Фондация „Проджекта“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Европейския съюз и Отговорния орган.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Най-превежданият български автор Георги Господинов гостува в Бургас на 27 юни

  • 27 Юни 2022
  • 314
Един от най-мощните гласове в съвременната българска литература, писателят Георги Господинов, гостува в Бургас днес, 27 юни, от 19.00 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Национален форум по неинвазивна образна диагностика в кардиологията се проведе в Бургас

  • 27 Юни 2022
  • 296
От 24 до 26 юни в Бургас се проведе III Национална среща по неинвазивна образна диагностика в кардиологията. Водещи експерти от областта на кардиологията и ангиологията, сърдечната и съдовата хирургия, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията и анестезиологията заедно обсъдиха най-новите методи и тенденции в диагностиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания.

Археолози от НИМ и РИМ Бургас започнаха подводни проучвания в Бургаския залив

  • 27 Юни 2022
  • 278
Поредна подводна археологическа експедиция се провежда в момента в района на Бургаския залив. Тя се финансира изцяло от Община Бургас, организирана е от НИМ - София и Бургаския музей и се явява планово продължение на експедициите от 2022 г. в акваторията на кв. „Крайморие“.

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 863
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 786
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.