« януари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Фондация „Проджекта“ пресъздаде и завладяващо представи историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица – граждани на трети държави в специално създаден филм

В
FLAGMAN
В качеството на Бенефициент по проект BG65AMNP001-2.005-0002 „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, финансиран по процедура BG65AMNP001-2.005 „Интеграция и законна миграция – мерки за прилагане на Плана за действие на ЕС за интеграция на граждани на трети страни“ по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз, съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №: 812108-27/27.05.2019 г. с Отговорен орган - ДИРЕКЦИЯ „МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ”-МВР, от ФОНДАЦИЯ „ПРОДЖЕКТА“ бяха изработени четири аудио-визуални продукта (3 рекламни клипа и 1 филм), които се базират на историите и реализираните лични проекти за заетост, включително предприемачески инициативи на включилите се в проекта лица от целевата група – граждани на трети държави (ГТД). Създадените продукти са част от резултатите от изпълнението на дейностите по проекта, насочени към битуващите предразсъдъци и стереотипи сред приемащото българско общество спрямо представителите на целевата група, чрез провеждане на национална кампания за повишаване осведомеността на приемащото общество относно ползите от интегрирането на ГТД.

Във филма по подходящ начин са пресъздадени и завладяващо представени историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица от целевата група (ГТД) – идентифицирани като добри примери в резултат на над 36 месечната работа с лицата, включително успешно проведените в град Поморие:
• девет тематични семинара, чрез които от лицата са придобити знания и умения в областта на ръчната изработка на шоколадови изделия, дребни сладки, изделия от захарно тесто, хартиени декорации и парти хартиени изделия, плетива, реализиране на успешни продажби през социалните мрежи и редица други, както и
• седем тематични практически семинара, насочени към регистрацията на дружества, създаването на успешен бизнес модел, финансовото управление на микро-предприятието, лидерството, като водещо личностно качество за успех, нормативните отношения с държавните и общински институции и други теми, насочени към подпомагане на предприемаческото начало.

Филмът въвежда в историите на участниците и това, което ги обединява в личните им проекти за предприемачество и принос чрез вписване в българското общество. Той обхваща широка тематика, от избора и пътя до България, през мечтите и надеждите за установяване, интегриране и развитие в страната, достигайки до по-смели стъпки на реализация на лични предприемачески проекти с акцент върху женското предприемачество. Историите са специално избрани с идеята да се акцентира върху ползите и приноса на гражданите на трети държави към приемащото общество в различни сфери, включително в сферата на културата и изкуството, както и в сферата на кулинарните и сладкарски традиции на различните общности, взаимното им обогатяване чрез обмен в контекста на женското предприемачество, като форма на интеграция, и развитието му в България като част от местната предприемаческа екосистема. С цялото съдържание на филма можете да се запознаете напълно безвъзмездно чрез следния линк за достъп:


Филм: https://www.youtube.com/watch?v=ttbGCTyNIBQ
 
Тази публикация е реализирана с финансовата подкрепа на Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Фондация „Проджекта“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Европейския съюз и Отговорния орган.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Влез в „кухнята” на седмото изкуство с кино клас Бургас към София Филм Фест на брега’ 2023

  • 30 Ян 2023
  • 233
Ръководители и ментори на младите таланти ще бъдат режисьора Надежда Косева, Весела Данчева, Кирил Проданов, Христо Димитров – Хиндо, Елдора Трайкова, Момчил Божков, Слави Георгиев, Стефани Райчева, Ива Токмакчиева и Наталия Атанасова

Бургаски ученици от АЕГ „Гео Милев” представиха пиеса на китайски език

  • 30 Ян 2023
  • 189
С много вдъхновение и забавни репетиции десетокласниците от АЕГ „Гео Милев” в Бургас представиха пиесата „Легенда за чудовището Ниен“. Учениците зарадваха свои връстници и учители с изпълнение на древната легенда за митичното чудовище, полу-бик полу-лъв, което се страхува от червения цвят.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас

  • 30 Ян 2023
  • 206
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас

Зорница София ще представи филма „Майка” в НХК- Бургас на 3 февруари

  • 27 Ян 2023
  • 744
Вдъхновен от истинска история, филмът на свой ред увлича зрителите с идеята, че всеки от нас може да промени света за по-добро.

Община Бургас започна изграждането на нова лодкостоянка в местността Ъгъла в кв. „Сарафово“

  • 27 Ян 2023
  • 702
Община Бургас продължава грижата си за местната рибарска общност. След успешно изградените три лодкостоянки, започна изграждането на нова в местността Ъгъла, кв. „Сарафово“.