« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархей е на посещение в България

Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархей е на посещение в България, Това съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България. Комисар Вархей идва за участие във форума "ЕС среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширяване - защита от войната", който събира в София политици от Европа и други високопоставени личности.  В програмата на комисаря са предвидени също срещи с президента Румен Радев, министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска, посочват от Представителството на ЕК у нас. Очаква се еврокомисарят да обсъди с властите в София европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Това беше водеща тема и при посещението му в София в края на март.  премиерът Кирил Петков вече отрече да е договорено България да вдигне ветото за начало на преговори за еврочленство на Скопие до юни месец:В края на март на среща с Оливер Вархеи в София президентът Румен Радев заяви, че само реален напредък в диалога с България и изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в Европейския съюз могат да придвижат напред процеса на европейска интеграция за югозападната ни съседка. София очаква конкретни стъпки от Скопие при предоставянето на конституционни гаранции за реалното спазване на правата на македонските българи, преустановяване на езика на омразата към България и българите, както и съхраняване на българското културно и историческо наследство на територията на Република Северна Македония. "Крайно време е антибългарската идеология, която се вихри в Република Северна Македония (РСМ) и явно съзнателно трови нашите отношения и съзнателно подрива пътя на РСМ към ЕС, да остане в миналото“, заяви президентът Румен Радев преди дни след като президентът и премиерът на Република Северна Македония се изказаха негативно за откриването на български културен център в Битоля на името на Иван Михайлов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 140
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 132
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 137
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 341
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 303
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.