« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връщат санирането в Плана за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пое ангажимент да разгледа възможността за връщането на санирането на еднофамилните сгради в Плана за възстановяване и устойчивост. Въпрос по темата на днешния блиц контрол в парламента му зададе бургаският депутат от ГЕРБ Жечо Станков. В момента Планът подлежи на корекция след забележки от Европейската комисия (ЕК). Станков смята, че новото правителство е оценило важността на проблема. „Този оптимизъм, който е при мен, ще продължи да расте, ако видя във финалния вариант на Плана трансформиране на проекти и завръщането на важни проекти за гражданите като санирането на еднофамилните жилищни сгради, каквито има стотици хиляди на територията на страната и за което българските граждани чрез представителите си тук в залата апелират отново да има възможност той да присъства в Плана. Със сигурност ще бъде одобрен от Европейската комисия“, обясни народният представител. Бургаският депутат констатира, че отказът на правителството от парогазовите централи означава, че ще бъде освободен милиарден ресурс. „И още веднъж настоявам и искам да чуя от Вас – ще поеме ли правителството ангажимент да върне средствата за саниране и обновяване на еднофамилните жилищни сгради с цел запазване на хората в малките региони, осигурявайки им стандарт на живот, в комбинация с проекта, който, слава Богу, беше запазен – соларни и фотоволтаични панели за производство на топла вода и електричество, които ще дадат действително на гражданите една добра среда за живот, без да напускат моментното си обитание“, заяви още Станков. В дупликата си Асен Василев обясни: „Относно това дали са поети ангажименти за затваряне на конкретни мощности – отговорът е НЕ. Няма мегавати, които са поети като конкретни ангажименти, които трябва да бъдат затворени. Има поет конкретен ангажимент за намаляване на емисиите на въглероден диоксид от въглищната енергетика като цяло в страната. Което ни дава възможност чисто технологично да предприемем различна комбинация от решения, а не да затваряме конкретни мощности или конкретни мини.“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

Русия поиска силите на НАТО да напуснат Румъния и България

  • 21 Ян 2022
  • 184
Русия поиска силите на НАТО да напуснат Румъния и България като част от предложенията си за гаранции за сигурността, съобщи руското външно министерство, информира РИА Новости.

Кметът Димитър Николов честити празника на бургаските акушер-гинеколози, неонаталози, акушерки и медицински сестри

  • 21 Ян 2022
  • 142
Кметът Димитър Николов честити на всички бургаски специалисти в отделенията по неонатология, гинекология и акушерство в УМБАЛ Бургас, Университетска болница "Дева Мария"и МБАЛ "Бургасмед". Ето какво им пожела за празника на родилната помощ:

Иван и Андрей избират 20 късметлийски бебета от цялата страна

  • 21 Ян 2022
  • 150
Инициативата дава възможност на всяко семейство в страната, заченало своето дете през 2021 г. и регистрирало се в кампанията, да получи „Бебешки ДНК пакет“.

Законопроект ще забрани на колекторските компании да тормозят и изнудват длъжниците

  • 20 Ян 2022
  • 235
Министерството на икономиката ще води публичен регистър на фирмите за събиране на вземания от потребителите, а на колекторските компании ще се забрани да тормозят и изнудват длъжниците.

Трогателната история на Преподобна Стойна ще бъде представена на сцена в Бургас

  • 20 Ян 2022
  • 219
Романът „ Съвършената. Преподобна Стойна“ е читанка за начално ограмотяване на духа, а след това духът сам започва да се чете", казва авторът на книгата Неда Антонова. Спектакълът по едноимения роман ще гостува в Бургас на 26 януари, сряда, в залата на Кукления театър.