« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връщат санирането в Плана за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пое ангажимент да разгледа възможността за връщането на санирането на еднофамилните сгради в Плана за възстановяване и устойчивост. Въпрос по темата на днешния блиц контрол в парламента му зададе бургаският депутат от ГЕРБ Жечо Станков. В момента Планът подлежи на корекция след забележки от Европейската комисия (ЕК). Станков смята, че новото правителство е оценило важността на проблема. „Този оптимизъм, който е при мен, ще продължи да расте, ако видя във финалния вариант на Плана трансформиране на проекти и завръщането на важни проекти за гражданите като санирането на еднофамилните жилищни сгради, каквито има стотици хиляди на територията на страната и за което българските граждани чрез представителите си тук в залата апелират отново да има възможност той да присъства в Плана. Със сигурност ще бъде одобрен от Европейската комисия“, обясни народният представител. Бургаският депутат констатира, че отказът на правителството от парогазовите централи означава, че ще бъде освободен милиарден ресурс. „И още веднъж настоявам и искам да чуя от Вас – ще поеме ли правителството ангажимент да върне средствата за саниране и обновяване на еднофамилните жилищни сгради с цел запазване на хората в малките региони, осигурявайки им стандарт на живот, в комбинация с проекта, който, слава Богу, беше запазен – соларни и фотоволтаични панели за производство на топла вода и електричество, които ще дадат действително на гражданите една добра среда за живот, без да напускат моментното си обитание“, заяви още Станков. В дупликата си Асен Василев обясни: „Относно това дали са поети ангажименти за затваряне на конкретни мощности – отговорът е НЕ. Няма мегавати, които са поети като конкретни ангажименти, които трябва да бъдат затворени. Има поет конкретен ангажимент за намаляване на емисиите на въглероден диоксид от въглищната енергетика като цяло в страната. Което ни дава възможност чисто технологично да предприемем различна комбинация от решения, а не да затваряме конкретни мощности или конкретни мини.“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2169
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2057
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 2052
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2255
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2202
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.