БСП получи и върна мандата за съставяне на правителство

БСП получи и върна мандата за съставяне на правителство България снимка БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи и върна в сряда мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Официалната процедура продължи по-малко от 5 минути. Държавният глава Росен Плевнелиев връчи издадения указ на Нинова, която го прие и веднага върна предварително подготвения от БСП отказ за съставяне на правителство. Държавният глава изрази надежда при връчването на третия проучватлен мандат да се състави кабинет. Малко преди това Корнелия Нинова обясни, че БСП е опозиция в рамките на 43-ото Народно събрание и това няма да се промени. "БСП е в опозиция и ще носи отговорност, когато спечели парламентарни избори, вземе мандат и управлява страната. Ако трета политическа сила получи мандат и прави опит за съставяне на правителство, ние оставаме в опозиция в рамките на този парламент. Смятаме, че неговият ресурс е изчерпан, че доверието в него е изчерпано, и че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори", коментира тя пред БНР. При отказ на първите две партии президентът има право да връчи мандат за съставяне на правителство на трета парламентарна група по свой избор. Плевнелиев вече обяви, че това ще бъде Реформаторският блок. http://www.mediapool.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 110
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 109
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 114
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 316
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 280
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас