« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бъдещите и настоящи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в модерен кабинет по корабоводене и в нова специалност

Всички настоящи и бъдещи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в новия и модерно обзаведен кабинет по Корабоводене - „МОСТИК“. Той е оборудван с най-високотехнологичен радио-навигационен симулатор – „NAUTIS Desktop“, отговарящ на всички изисквания на Международната морска организация /IMO/. Модерната апаратура е закупена от гимназията от нидерландската компания „VSTEP BV“ в изпълнение на проект по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата професионалното образование”. Освен това през учебната 2021/2022 година, затвърждавайки своето постоянно развитие, гимназията открива и нова специалност – „Експлоатация на пристанищата и флота“, професия „Организатор по експлоатация на пристанищата и флота“ от професионално направление „Транспортни услуги”. Новата дисциплина ще предоставя професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация с интензивно изучаване на английски език. Освен в новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, кандидат-гимназистите могат да кандидатстват в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" още в три специалности – “Корабоводене - морско”, професия корабоводител с интензивно изучаване на английски език, “Корабни машини и механизми”, професия корабен техник с разширено изучаване на английски език и “Митническа и данъчна администрация”, професия данъчен и митнически посредник, също с разширено изучаване на английски език. Учениците от ПГМКР ,,Свети Никола‘‘ провеждат своята плавателна практика в реални условия на кораба ,,Дружба‘‘, на еко катамаран „Мави“ и на моторен кораб ,,Света Анастасия‘‘. Завършилите гимназия „Свети Никола“ започват трудовата си дейност като „Рулеви“ и „Мотористи“ и имат възможност за достигане на по-висока квалификация чрез натрупване на стаж и успешно положени изпити в съответните центрове за следдипломна квалификация. Випускниците на ПГМКР „Св. Никола“ завършват с трета професионална квалификационна степен по специалностите „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“. След натрупване на необходимия плавателен стаж и полагане на изпити, придобиват международно признат сертификат за компетентност „Вахтен помощник капитан на кораб до 500 брт“ и „Вахтен механик на кораб“. На завършилите в ПГМКР се осигурява преференциран прием във ВВМУ „Н .Й. Вапцаров“ за последващо обучение в ОКС ”Бакалавър” по специализации. Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" има сключени споразумения за сътрудничество с Южно-българския морски образователен център, КСР “Гларус”, Пристанище Бургас, Черноморски институт, „ПБ ШИПИНГ“ и Бургаска морска асоциация. Всичко това, заедно с разкриването на новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, затвърждава постоянното развитие на гимназията, след прехвърлянето й към Община Бургас и съвместните усилия за модернизация на материалната база и за повишаване качеството на образованието в нея.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 60
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 55
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 61
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 88
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 98
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.