« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бъдещите и настоящи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в модерен кабинет по корабоводене и в нова специалност

Всички настоящи и бъдещи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в новия и модерно обзаведен кабинет по Корабоводене - „МОСТИК“. Той е оборудван с най-високотехнологичен радио-навигационен симулатор – „NAUTIS Desktop“, отговарящ на всички изисквания на Международната морска организация /IMO/. Модерната апаратура е закупена от гимназията от нидерландската компания „VSTEP BV“ в изпълнение на проект по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата професионалното образование”. Освен това през учебната 2021/2022 година, затвърждавайки своето постоянно развитие, гимназията открива и нова специалност – „Експлоатация на пристанищата и флота“, професия „Организатор по експлоатация на пристанищата и флота“ от професионално направление „Транспортни услуги”. Новата дисциплина ще предоставя професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация с интензивно изучаване на английски език. Освен в новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, кандидат-гимназистите могат да кандидатстват в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" още в три специалности – “Корабоводене - морско”, професия корабоводител с интензивно изучаване на английски език, “Корабни машини и механизми”, професия корабен техник с разширено изучаване на английски език и “Митническа и данъчна администрация”, професия данъчен и митнически посредник, също с разширено изучаване на английски език. Учениците от ПГМКР ,,Свети Никола‘‘ провеждат своята плавателна практика в реални условия на кораба ,,Дружба‘‘, на еко катамаран „Мави“ и на моторен кораб ,,Света Анастасия‘‘. Завършилите гимназия „Свети Никола“ започват трудовата си дейност като „Рулеви“ и „Мотористи“ и имат възможност за достигане на по-висока квалификация чрез натрупване на стаж и успешно положени изпити в съответните центрове за следдипломна квалификация. Випускниците на ПГМКР „Св. Никола“ завършват с трета професионална квалификационна степен по специалностите „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“. След натрупване на необходимия плавателен стаж и полагане на изпити, придобиват международно признат сертификат за компетентност „Вахтен помощник капитан на кораб до 500 брт“ и „Вахтен механик на кораб“. На завършилите в ПГМКР се осигурява преференциран прием във ВВМУ „Н .Й. Вапцаров“ за последващо обучение в ОКС ”Бакалавър” по специализации. Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" има сключени споразумения за сътрудничество с Южно-българския морски образователен център, КСР “Гларус”, Пристанище Бургас, Черноморски институт, „ПБ ШИПИНГ“ и Бургаска морска асоциация. Всичко това, заедно с разкриването на новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, затвърждава постоянното развитие на гимназията, след прехвърлянето й към Община Бургас и съвместните усилия за модернизация на материалната база и за повишаване качеството на образованието в нея.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 270
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 238
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 245
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 456
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 429
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.