« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пишат нов график за влакове без закъснения

 • 30 Юни 2021
Новото ръководство на холдинг БДЖ трябва да предложи график за движение на влаковете, който да снижи в голяма степен закъснението им. Това съобщи министърът на транспорта Георги Тодоров по БНТ. „От началото годината се наблюдава тенденция на закъсняване на влаковете – 4710 влака са закъснели. А пътниците очакват да пътуват безопасно, да пристигат навреме и да пътуват комфортно. Нито едно от тези три неща не са налице“, категоричен е той. Министърът е на мнение, че цените ще се покачат тогава, когато се предложи качествено нова услуга. По думите му дори в новите подвижни локомотиви липсва една система за безопасност и така те не кореспондират с европейската практика. „Най-вероятно ще се направи допълнителна поръчка, за да се достави това оборудване, каза Тодоров, но заяви, че не знае колко струва оборудването за всеки един локомотив. Министърът ще настоява в холдинг БДЖ да има много по-строга финансова дисциплина. "Сега можах да си направя пълна картинка на състоянието на холдинга, излязоха вече и одитните доклади в окончателния им вид. След като се запознах с тях, взех това решение да освободя изпълнителния директор и председателя на съвета на директорите, коментира Георги Тодоров. – Не смятам, че трябва да бездействам и да насърчавам недотам доброто оперативно управление на холдинга." Транспортният министър уточни, че има доста задължения, които се формират по отношение на забавяне или неплащане на инфраструктурни такси към Национална компания "Железопътна инфраструктура". Според него те не се плащат или заради липса на финансов ресурс, или заради лошо управление на този финансов ресурс. "Последните години държавата доста направи за холдинг БДЖ, покриха се всички кредити, които имаше към финансовите институции. Стъпките, с които се върви напред от холдинга, в частност и на товарни и на пътнически превози, не са достатъчни и те по никакъв начин не кореспондират с очакванията на обществото", е мнението на Георги Тодоров. Георги Тодоров отчете, че пандемията се отрази доста по-тежко на пътнически превози заради карантини, при които хората спряха да пътуват масово. „При товарните превози тя не се отрази така чувствително", обясни министърът. Той призна още, че заплатите не са достатъчно високи, но и поради тези ниски нива на заплащане има отлив на желание за работа в железниците и машинисти предпочитат да работят в "Метрополитен" вместо в БДЖ. По отношение на работата на Автомобилна администрация и нерегламентирания превоз на пътници Тодоров отбеляза, че от началото на юни била създадена нова организация в изпълнителната агенция. „Нарушенията не мога да кажа, че са по-малко, но има повече наложени санкции на такива, които са заловени“, увери той.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

 • 21 Сеп 2021
 • 190
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

 • 21 Сеп 2021
 • 218
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

 • 21 Сеп 2021
 • 144
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

 • 20 Сеп 2021
 • 208
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

 • 20 Сеп 2021
 • 202
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.