Отново километрични опашки на Кулата, Гърция ускорява граничния контрол

В следващите дни се очаква гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис да обяви конкретни мерки за разтоварване на граничния контролно-пропускателен пункт Промахон (Кулата) на границата с България и за по-бързото преминаване на автомобилите през него. Това обяви през уикенда заместник-областният управител на Серес Панайотис Спиропулос, цитиран от информационния сайт "Сереос", предаде БТА. Според АНА-МПА забавянето на ГКПП Промахон е ежедневно, като най-тежка е ситуацията в интервала 10-14 ч. и 17-20 ч. Спиропулос обясни, че е логично да се очаква забавяне, когато през пункта дневно преминават по 5 хиляди леки автомобила и се налага да бъдат проверени здравните документи на всички пътници, както и да бъдат извършени бързи тестове за коронавирус на случаен принцип. Представители на полицията на Промахон са казали, че през следващите дни до края на месеца се очаква да бъдат отворени нови ленти за преминаване на граничния пункт, както и да бъде подсилен полицейският екип на пункта с до двайсет служители. На пункта вече са пристигнали будките, които ще бъдат разположени на новите ленти за преминаване. Намерението на гръцките власти е новите ленти да започнат да функционират към края на юни или началото на юли, след като бъдат свързани съответните електронни системи, за което е необходимо съдействие и от българските власти. Вчера основната опозиционна партия СИРИЗА разкритикува правителството за ситуацията на граничните пунктове Промахон (с България) и Евзони (със Северна Македония) и поиска да бъдат отворени допълнителни пунктове за преминаване на границата от туристите от съседните страни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 206
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 194
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 201
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 398
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 362
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас