« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След компромис „Сиела Норма” подписа договор с ЦИК

След продължителни препирни Централната избирателна комисия (ЦИК) подписа договор със „Сиела Норма”. С него възлага на фирмата да се заеме с техническото и логистичното осигуряване на машинното гласуване на частичните и новите избори на 27 юни и парламентарните избори на 11 юли, както и да модифицира софтуера на устройствата. Новината съобщи зам.-шефът на ЦИК Росица Матева пред БНР. Стойността на обществената поръчка е 4 350 000 лв. Комисарите директно поканиха „Сиела Норма” да поеме договора. Аргументът им беше, че са твърде притиснати от времето, за да обявят класическа обществена поръчка с приемане и разглеждане на оферти. До споразумението далеч не се стигна лесно. И двете страни си размениха обвинения в оказване на натиск. В крайна сметка, ЦИК се принуди да промени проекта на договора, така че да отговори на някои изисквания на „Сиела Норма”. Остава неясно докъде е стигнал компромисът. В ранния следобед в петък комисарите разгледаха и одобриха измененията в проектодоговора. Шефът на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че е получила уверения, че представител на „Сиела Норма” ще го подпише същия ден. Този път това се случи. От фирмата не пропуснаха да се заядат още веднъж с ЦИК. „Ще имаме забрана, както по стария договор, така вече е въведена и в новия договор, абсолютна забрана за каквито и да било публични изявления. Тъй като всеки момент ще го подпишем, те много настояват да не говорим”, обяви управителят й Веселин Тодоров пред БНР по-рано през деня.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 3
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 21
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 39
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 54
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 58
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение