Ваксинацията на деца започва до дни, нужно е съгласие от родител

Около 700 000 са получили втора игла, но още много може да се желае до постигане на колективен имунитет", това каза пред NOVA NEWS проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб. Той добави, че се разрастват възможностите за ваксиниране, но намалява желаещите да се ваксинират. Специалистът предупреди, че срокът на годност на ваксините ще започне да изтича и поради тази причина се договарят възможности за дарения на близки страни - РС Македония, Черна гора. Проф. Гигов подчерта, че в други страни хората чакат за ваксини, като дори нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се ваксинираме. "Ваксинирането на деца е продължение на ваксинационната кампания. Децата разпространяват по-лесно вируса. Нашето становище също е, че е редно да се започне ваксинацията на деца над 12 години", заяви той и добави, че имунизацията не трябва да масова е да се подхожда индивидуално, като се следи за допълнителните заболявания. За него максимално бързо ваксинацията трябва да започне, до няколко дена, като заяви, че е нужно да има съгласие от родител. "Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици, така че да се спази принципът да не се вреди, отклонения се случват, но те са малко, а освен това процесът ще се следи", заключи проф. Красимир Гигов. Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/06/14/vaksinaciiata-na-deca-zapochva-do-dni-nujno-e-syglasie-ot-roditel.493689

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 20
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.

403 кг хероин задържаха при операция на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 20 Апр 2024
  • 37
Близо 403 кг хероин бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 350
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 448
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 324
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.