« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Германски туристи тръгват към България от 2 юли

Германски туристически концерн планира да стартира чартърната си програма до България от 2 юли 2021 г., съобщи Калин Сутев - представител на компанията у нас. Полетите ще бъдат до Варна и Бургас и ще се осъществяват от българската авиокомпания European Air Charter. Първите туристи ще пристигнат от Дюселдорф и Лайпциг и ще бъдат настанени основно в Златни пясъци и Слънчев бряг. В периода 20-22 юни 2021 г. се очаква на опознавателен тур у нас да пристигнат представители на над 100 туристически бюра от цяла Германия, предава travelnews.bg. От германска страна все още очакват българските министерства на туризма и на здравеопазването да разработят концепция за безопасността на гостите. Браншовици са категорични, че вкарването на България в зеления списък за пътувания на германците не е достатъчна мярка за рестарта на пътуванията им към Черноморието. Липсата на карантинни хотели и лаборатории за тестване на туристите в курортите например въпрепятства голяма част от същинските резервации. Според Калин Сутев концепцията за безопасността на гостите трябва да бъде представена в Германия. Такава вече са защитили Гърция, Кипър, Хърватия и Италия. След това служба към външното министерство на Германия дава пълно разрешение за пътуване до дестинацията. Поради тази причина в момента от концерна със седалище у нас разработват собствена концепция, за да може полетите да бъдат възстановени. В документа следва да бъдат определени карантинните места за настанявания в курортите при установяване на COVID-19, кой поема разходите и кой осъществява контрола. Германската страна настоява и за лаборатории за тестване в комплексите и дигитализиране на резултатите от тях. Липсата на карантинни хотели и лаборатории за тестване на туристите в курортите е пречка за "отварянето" и на британския пазар.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 61
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 77
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 69
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 71
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 80
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене