« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ББР отказа да даде информация за кредитните досиета

 • 01 Юни 2021
Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков. Той ще ще сезира БНБ за отказа. "Информацията за кредитния одит е готова, но няма да ви я дадем", това беше точният цитат, уточни още Петков. "За мен това е нарушение на Закона за независими одит. Днес ще сезирам Българската народна банка и се надявам Одитният комитет да има достъп до информацията за кредитните досиета, както законът повелява", заяви още Петков. "Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат. Това е задачаката на моя мандат. Ако Одитният комитет няма достъп до информацията, тази стъпка не може да бъде направена", допълни Петков. Той добави, че той, като не може да ги задължи да направят нищо, за това се надява БНБ да ги задължат. "Тази банка е финансирана с нашите данъци. Надявам се, че това е някаква импулсивна грешка от тяхна страна и няма да продължи", каза Петков. "Ние нямаме време да си играем на показал, не показал. Искаме веднага да вкараме цялата ликвидност в помощ на малкия и средния бизнес", допълни министърът. Петков няколко пъти обърна внимание, че ББР е много ликвидна в момента и изглежда напълно стабилна и в перфектно финансово състояние. "В този момент нашата задача, която ще чуете до края на седмицата, е да имаме обща програма всичките институции, от които можем да финансираме малките и средни предприятия, да имат общи правила", каза още Петков.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

 • 05 Юли 2022
 • 281
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

 • 05 Юли 2022
 • 262
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.

„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава да пръска срещу комари.

 • 05 Юли 2022
 • 246
„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава имагоцидни обработки със студен/топъл аерозол срещу комари.

Запишете се за безплатния турнир по дартс за любители

 • 04 Юли 2022
 • 471
Екипите на Младежкия международен център в Бургас и общинския отдел „Младежки политики“ канят всички желаещи на турнир по дартс за любители, носещ името „БАРтс“.

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас

 • 04 Юли 2022
 • 420
Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Канят се жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“.