Петков: ББР отказа да даде информация за кредитните досиета

"Управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет, назначен от мен. Законът изисква одитният комитет да има достъп до тази информация, добави той. „Информацията на кредитните досиета е готова, но няма да ви я дадем”, това казаха, обясни Петков. "Надявам се, че това е някаква импулсивна грешка от тяхна страна и се надявам, че това няма да продължи", заяви Петков.Според Петков това е нарушение на Закона за независимия финансов одит. Той обяви, че ще сезира Българската народна банка (БНБ). "Надявам се с техните контролни функции, в рамките на деня, одитният комитет да има достъп до кредитните досиета", посочи министърът на икономиката. "Както всички знаем, тази банка се финансира с нашите данъци", подчерта той."Аз искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, но ако одитният комитет няма достъп, дори първа стъпка не може да се направи", каза още Петков. „Моята цел е, даже с министъра на финансите разговаряхме за това, че искаме веднага да вкараме цялата ликвидност, която тя има и в момента, за помощ на малките и средни предприятия като част от мерките, които са в момента нужни за възстановяване на икономиката“, заяви министърът.

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 614
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 537
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.

Педагози и ученици обмениха добри практики в айтоското село Карагеоргиево

  • 24 Юни 2022
  • 611
Педагози и ученици от три учебни заведения обмениха опит и добри практики в рамките на Национална програма "Иновации в действие". Домакин на събитието бе ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево.

В понеделник Бургас ще е домакин на форума „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“

  • 23 Юни 2022
  • 894
Форумът „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“ – представяне и обсъждане на инструменти за подкрепа през програмен период 2021-2027 г., ще се проведе в гр. Бургас на 27.06.2022 г., понеделник.

150 исторически автомобила идват за грандиозен Ретро парад в Бургас на 2 юли

  • 23 Юни 2022
  • 791
И тази година традиционният ретро парад в Бургас ще впечатли малки и големи с атрактивни легендарни возила, които не могат да се видят всеки ден. В грандиозното събитие ще бъдат представени 150 автомобила и мотоциклета от всички краища на България.