Иван Ангелов-Пилето се объркал за фурмите от Дубай - били дарение, не ги продал на печалба

 • 20 Май 2021
Собственикът на "Градус" предложил да се яви на детектор на лъжата заедно с агробизнесмена Светослав Илчовски. "Обърках се за фурмите. Фурмите от Дубай са дарени, в парламента допуснах грешка като казах, че сме спечелили от тях", обяви собственикът на "Градус" Иван Ангелов по прякор Пилето, който се яви в прокуратурата на разпит по сигнал на БОЕЦ. По-късно Ангелов се отрече и от приятелството си с бившия премиер Бойко Борисов, с обяснението, че никога не е твърдял за близост с Борисов и че го е търсил за помощ при проблеми с износ на продукция в други държави. Заедно с него дойде и защитникът му адвокат Менко Менков. Двамата били призовани по телефона. Менков обяви, че клиентът му не дължи нито стотинка на агробизнесмена Светослав Илчовски. Отрече и твърдението на Илчовски, че Ангелов е близък с магистрати. Според адвоката между двамата бизнесмени има търговски спор, който ще се реши в съда. Менков каза още, че генезисът на противоречията между двамата е търговска сделка за зърно от октомври 2020 г., която е била канселирана от Ангелов. По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата. На 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 г. земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на вече бившия премиер Бойко Борисов. Именно той му подарил златните кюлчета и му поръчал плеймейтката за 5000 лв., която е заснела пачките и кюлчетата в нощното шкафче на лидера на ГЕРБ. Земевладелецът Светослав Илчовски твърди и че по инициатива на бившия премиер цената на акциите на "Градус" е била изкуствено надута, за да бъдат прибрани 100 млн. лв. от пенсионните фондове. По думите на Менко Менков обаче Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му. Проверката е била направена непосредствено след изявленията на Илчовски пред парламентарната комисия. След разпита в прокуратурата Менков обяви, че Ангелов е предложил с Илчовски да се явят на детектор на лъжата. "Знаете, че това не е процесуален способ, но самото желание на г-н Ангелов означава, че той казва пълната истина…, тъй като нищо от изявленията на г-н Илчовски не е вярно", коментира адвокатът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

 • 24 Мар 2023
 • 580
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

 • 24 Мар 2023
 • 589
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

 • 24 Мар 2023
 • 559
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

 • 23 Мар 2023
 • 852
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

 • 23 Мар 2023
 • 836
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.