Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители. Предстоящият е посветен на дигиталните изкуства. В неговата подготовка се включват и партньорите в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата. С подкрепата на Общината те организират една голяма „провокация“, която ще ви предизвика да се усмихнете и да си направите ефектно, а ако щете и шантаво селфи. Изборът е ваш, важното е да ви е забавно! Най-готините селфита ще получат награди! За да ви вдъхновим, от петък до неделя ще аранжираме по специален начин няколко знакови места в града. Снимайте се там, или където другаде пожелаете (специалните места в Бургас са много), и споделете селфито с приятели в социалните мрежи. Ето кои са местата, където ще бъде създадена специална атмосфера: * „Дупките“ на главната улица – от петък ще се превърнат в романтичен декор за мечтатели и приятели; * Papa beer на ул. "Милин Камък" 1 - снимка с Папата, но без Него, с цветни светлини и настроение; * На Часовника – от петък ще има шарена сянка с цветни изненади; * Сцена БулевАрт, срещу Часовника – в събота и неделя ще се превърне в Робо сцена; * Бар „Кардамон“ – пикантната подправка на ул. „Богориди“; * Чадърите по „Богориди“ ще станат още по-цветни със специални светлинни ефекти; * Как ще засвети Мостът на бургаския плаж ще разберем в петък вечер; * Експоцентър „Флора“ - цветята са най-добрият декор за снимка. Специални участници на Робо сцената ще са възпитаниците на Училище по роботика „Robopartans“, които в събота от 10.00 до 18.00 часа ще направят демонстрация, а в неделя от 10.00 до 18.00 ще организират Lego работилница, където децата ще могат да участват в изработката на робот. Други специални гости на Робо сцената на БулевАрт са учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, които в събота 10 до 14 часа ще ви запознаят с хуманоидния робот Пепър, а в неделя от 10 до 14 ще зарадват минувачите с роботски демонстрации. Използваме повода, за да напомним, че в бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов, от тази есен се разкрива нова специалност – „Програмиране на изкуствен интелект“. Който има интерес, може да кандидатства. Музика в дигиталния уикенд: На 14.05.2021 г. - Бар Таргет – Остава – на живо – 22.00 часа На 15.05.2021 г. – Papa beer-Craft Beer Bar – Калоян – на живо – 19.30 часа Община Бургас създаде преди няколко години инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата, която обединява частния бизнес с творческите индустрии. Тя се развива успешно и партньорите в нея много помагат за това градът да е интересен и интелигентен. "Мрежа на сетивата" е всъщност маршрут с любими места в Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 78
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 82
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 68
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 71
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 81
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.