« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Даниел Митов: В следващите дни ГЕРБ ще предложи честен и прозрачен кабинет

"Проведохме честен и конструктивен разговор за това какво следва в процедурата по чл.99 от Конституцията. ГЕРБ е първа политическа сила след избори, които никой не е оспорил, че са нечестни. Заявихме готовност да предложим състав на Министерски съвет. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг след консултациите при президента Румен Радев. "Обсъдихме и актуални дневни теми - както геополитически, така и всички други предизвикателства пред следващото правителство", уточни тя. "По време на разговорите изявихме волята си като първа политическа сила и най-голяма парламентарна сила да приемем мандата и да излъчим честен и прозрачен кабинет. В следващите дни ще стане ясен този кабинет и ще обсъждаме възможността дали ще има възможност да се състави кабинет, или не", заяви Даниел Митов, който беше обявен за кандидата на ГЕРБ за премиер. "Обърнахме внимание на езика, който се ползва в парламента, но и извън него. Един политически лидер си позволи да каже, че ГЕРБ трябва да изчезне. Не знам как може да накараш 840 000 българи да изчезнат. Такъв език е недопустим", заяви Митов. Според вицепремиера Томислав Дончев, ако е имало консенсус между ГЕРБ и президента, той е за това, че максимално бързо трябва да има работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа. По думите му в следващите дни ще стане ясно дали този проектосъстав на Министерски съвет ще бъде внесен в парламента. От думите му стана ясно, че има вариант да върнат мандата, ако видят, че нямат подкрепа, за да не бавят процедурата. "Правителството в оставка изпълнява своите функции до встъпването в длъжност на следващото правителство", каза Десислава Атанасова, а Дончев допълни, че гласуването на оставката на кабинета означава, че всеки негов акт може да бъде атакуван в съда. Вицепремиерът каза, че и днес замества Бойко Борисов и не знае кога точно той ще се върне на работа. Дончев обяви за пореден път, че ако на "Има такъв народ" не им достигат няколко народни представители за мнозинство, ГЕРБ са готови да ги подкрепят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 39
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 62
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 57
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 80
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 68
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.