Народното събрание има нов председател

  • 15 Апр 2021
Ива Рупчева беше избрана със 160 гласа "За", нито един "Против" и 74 "въздържал се" от гласувалите в пленарна зала. От дистанционно участващите в заседанието депутати трима души бяха "За", а един гласува "въздържал се". Предложенията за председател бяха две. Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС и Рупчева от "Има такъв народ". Кандидатурите се гласуваха по азбучен ред. От ГЕРБ предложиха Цвета Караянчева за председател, а от "Има такъв народ" направиха предложение - Ива Рупчева. "ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на кандидатурите на другите политически сили за председател на парламента". Това каза пред журналисти Десислава Атанасова. "Заставам с голямо вълнение на тази трибуна, заради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност", заяви Митева след избирането си. "Поздравявам всеки един от вас с избора му на депутат. Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита на доказалите се професионалисти, да добавим младостта, енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги", каза още тя. Според нея, прозрачността и отчетността трябва да бъдат водещи принципи в работата на Народното събрание. С 234 гласа "за" парламентът избра шестима заместник-председатели - Цвета Караянчева от ПГ ГЕРБ, Виктория Василева - ПГ "Има такъв народ", Кристиан Вигенин от ПГ "БСП - за България", Мукаддес Налбант от ДПС, Атанас Атанасов от ПГ "Демократична България" и Татяна Дончева, от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!". За парламентарни секретари бяха избрани: ГЕРБ-СДС: Маноил Манев, Хрито Гаджев "Има такъв народ": Кирил Симеонов и Петър Димитров БСП: Филип Попов и Стоян Мирчев ДПС: Мастън Мастънов и Сезгин Юсеин Мехмед "Демократична България": Димитър Найденов и Иван Велов Парламентът ще работи по стария правилник до приемането на нов. Това решиха депутатите. Проектът беше приет от 233 депутати. Регистрацията ще се извършва с поименно прочитане на имената при невъзможност това да е чрез компютърната система.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 54
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 31
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 65
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 54
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 58
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.