« май 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Университетски учени спасяват тежко ранена сърничка

Екип от учени – хирурзи и анестезиолози при клиниките по ветеринарна медицина при старозагорския Тракийски университет са осъществили сложна животоспасяваща лицево-черепна операция на сърничка, съобщи ръководителят доц. Галина Симеонова. Пострадалото при челен сблъсък с лек автомобил животно било докарано от екип на Спасителен център при Зелени балкани , който реагирал на сигнал късно вечерта в неделя, подаден от кметския наместник на село Сладък Кладенец, Пенка Михайлова. По думите инцидентът е станал след като навярно подгонената от чакали сърна внезапно изскочила на асфалта и водачът на автомобила нямам никакво време за реагиране. Шофьорът веднага слязъл от купето и позвънил на кметицата, притекли се на помощ и дружи жители, по телефона успели да се свържат и с д-р Христина Клисурова от центъра на еколозите, която по това време се прибирала от командировка от черноморието. Оказала е била първа помощ, но станало ясно, че без хирурзите раненото животно едва ли ще оцелее. Оказало се че в понеделник дежурен в клиниката за дребни животи е доц. Галина Симеонова, която веднага събрала екип. „Нараняванията бяха много тежки, направихме нужното за стабилизацията на пациентката, надявам се до оцелее, но все още е твърде рано да прогнозирам. Все пак става въпрос за диво животно, което понякога реагира различно. Хубавото е че са се намерили хора, които не са го изоставили на пътя…“, коментира лаконично доц. Симеонова. Това не е първи случай за оперативни намеси при изпаднали в беда животни от дивата природа за ветеринарите от Тракийския университет, където съвсем скоро ще отвори врати университетска ветеринарна болница, чийто правилник вече е приет. Съвсем наскоро в една от клиниките но за едри преживни животни бе направена сложна операция на камила, като от устата на 18-годишният мъжкар и артист от цирк „Ориент“ Рамзес бе изваден 800-грамов тумор.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пенсионерите ще получават добавката от 50 лева поне още два месеца

  • 13 Май 2021
  • 173
Добавката от 50 лева към пенсиите ще бъде изплащана поне още два месеца, до края на мандата на служебния кабинет.

Първи назначения в кабинета „Янев“

  • 13 Май 2021
  • 130
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Туристическа борса „Вашата Ваканция“ и Инфотур „Go to BURGAS“ събират бранша в Бургас този уикенд

  • 13 Май 2021
  • 133
Бургас ще бъде домакин на две значими събития за туристическия сектор в периода 14 - 16 май.

Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението

  • 13 Май 2021
  • 137
Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението, което се проведе днес

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

  • 13 Май 2021
  • 136
За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители.