« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Зимните курорти с удължен сезон и намалени цени

Какви са условията в курортите и на пистите? „Има много хора, които избират да се качат на Витоша през уикенда. Тук лавиноопасните места са много далеч. Ако човек използва пистите по предназначение няма опасност от инциденти. За желаещите Планинската спасителна служба провежда и специални курсове. Противоепидемичните мерки също се следят стриктно”, разказва учителят по ски Емил. Той добавя, че кабините за лифта също работят и няма ограничения. Екипировките минават щателна дезинфекция. В Пампорово ски сезонът ще продължи до 11 април. Мотивът за удължаването с две седмици са множеството резервации на туристи и добрите условия за практикуване на зимни спортове. „Ограничили сме да работят три лифта, които да покрият цялата зона. Работят в момента 11 писти. Почти цялата зона на 90 процента работи. Тъй като очакваме събота и неделя да има повече приток от скиори ще се постараем да пуснем и влековете. Взели сме всички противоепидемични мерки. Коридори има за дистанциране на хората странично. Маски се раздават безплатнo”, казва организационният директор на „Пампорово“АД Ивайло Къчовски. В опит да привлече повече ски любители курортът е намалил с 20% цените на лифт картите за всички писти и съоръжения. За да напълнят макар и разрешените им към момента 50% от легловата база, хотелиерите в курорта понижиха цените на нощувките с около 30%. В Боровец всички писти са отворени за любителите на белите спортове. Ocвeн cтaнaлитe трaдициoнни нaмaлeния нa цeнитe нa лифт кaртитe в крaя нa ceзoнa, сега курортът предприема и още една стъпка, за да привлече туристи. На половина смъква цените нa вcички cки уcлуги като нaeм нa cки и cнoубoрд eкипирoвкa и oбучeниeто в дeтcкoтo cки училищe. И в Банско през април почивката ще бъде значително по-евтина. Ще работят много малко хотели, но пък всички те са обявили промоции.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

ПОЧИНА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ТПК

  • 20 Апр 2021
  • 32
На 15-ти април след кратко боледуване почина инж. д-р Стилиян Баласопулов, председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

  • 20 Апр 2021
  • 35
Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация

Бургас се подготвя за туристическия сезон, вижте програмата от тематични уикенди

  • 20 Апр 2021
  • 33
Бургас гледа с очакване и позитивизъм към началото на туристически сезон 2021.

Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми при ползване на админстративни услуги

  • 20 Апр 2021
  • 36
Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите и гостите на града.

Специализирано обучение за педагогически специалисти ще се проведе в Бургас

  • 20 Апр 2021
  • 41
На 21 април Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе специализирано обучение