« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България скърби за Царицата на комедията Татяна Лолова

  • 23 Мар 2021
Стотици са публикациите в социалните мрежи, с които нейни близки, почитатели и приятели я изпращат в последния ѝ път към небесния театър. Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството, колегите и близките на легендарната българска актриса Татяна Лолова. „Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство“, заявява президентът. Румен Радев подчертава, че обичаната от всички българи актриса е откликвала с изключителна отдаденост на благородни каузи, успявала е да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, да стопи тъгата и да вдъхне нова надежда и сили. „Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените. "Още една звезда в небето...Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова!", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят изказа съболезнования на семейството и близките на Татяна Лолова. „Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по повод кончината на голямата актриса Татяна Лолова. "Има хора, за които е трудно да се говори. Такава е Татяна Лолова", написа във Фейсбук музикантът Венци Мицов. "На ум ми идва само едно определение - “гранд дама”. Всички израснахме с нейните роли. Тя беше едно от чудовишата на българската комедия. От онова велико поколение на Парцалев, Калоянчев, Стоянка Мутафова, Константин Коцев, Тодор Колев." Кметът на София Йорданка Фандъкова също публикува статус във Фейсбук: "Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро.", написа градоначалникът. Дълбок поклон пред паметта ѝ!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 285
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 351
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 260
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 337
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 293
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.