« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Консулски служби ще издават визи на руски туристи за ваканция у нас

Консулските служби в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург са готови да стартират бързо и безпроблемно издаване на туристически визи при отваряне на границите между България и Русия за обмен на туристи. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров. Националният ни превозвач пък е готов да стартира полети между двете страни след възстановяването на полетната програма. Николова изрази своите надежди съвсем скоро пътуванията да бъдат възобновени, тъй като Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм. Въпреки ограниченията за пътуване, Министерството на туризма работи за задълбочаване на сътрудничеството с Русия както на държавно, така и на бизнес ниво. По думите ѝ, когато сме на прага на масовата ваксинация у нас, а в Русия тя продължава, е необходимо двустранно да бъде заявена готовността да се продължи развитието на приятелските отношения в областта на туризма и на политическо ниво между двете страни. Анатолий Макаров пък поясни, че българските курорти са много важни за руските граждани. Той изрази надежда, че предстоящата 2021 година ще бъде по-добра от тази.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 406
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 292
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 356
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 345
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 344
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.