Мерките не стигат до ски курортите, сигнализираха от Банско

Оказва се, че собственици на хотели и ресторанти все още не са получили обещаните средства по мярка 80:20 за август месец. А заради това сега не могат отново да кандидатстват за подпомагане. За представителите на бизнеса както в курортния град в сферата на туризма, така и за всички представители на икономическите сектори тази подкрепа от държавата е изключително важна не само за да оцелеят финансово, но и за да могат да запазят по-голямата част от персонала си. Оказва се обаче, че заради една чисто административна недомислица или грешка, голяма част от представителите на бизнеса няма да могат да получат средствата си от мерките за подпомагане, които са обявени за втория транш поради простата причина, че все още не са получили средствата си за август месец. А представянето на отчети на фирмите е едно от условията, за да получат това подпомагане сега. "Мярката 60:40 е доста добре оформена мярка. В първия и втория си вариант тя подкрепи доста от нашия сектор не само туристическия, а и транспорта. В края на октомври, т. нар. удължаване на мярката 60:40, която обхваща периода октомври-декември, изведнъж включи един срок за подаване на отчетни документи, който по никакъв начин не кореспондира нито с решение на Министерски съвет, нито с постановление на МС, а от едно съобщение в сайта на Агенцията по заетостта", коментира Рая Вълкова – член на Управителния съвет на туристическия бизнес в Банско. Този срок означава до 20 октомври всички фирми да отчетат средствата за август и септември. Според нея обаче, това няма как да се случи за сектор Туризъм и сектор Транспорт.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.