« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отпускат безлихвени кредити до 6900 лева заради пандемията

Увеличаваме лимита за възможни безлихвени кредити за физически лица. Те може да достигнат 6900 лева. Ще облекчим условията към търговските банки. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на икономиката Лъчезар Борисов. „Благодаря на колегите от БНБ, които участваха в разговорите с Европейския банков орган и се взе общо солидарно решение за целия ЕС, за да може мораториума за плащанията (кредитната ваканция) да важат до 31 март 2021 г. Това е една нова глътка въздух за бизнеса, за да е ликвиден“, добави той. Ще се допуска до 9 месеца разсрочване на кредита. „Важно е, че нашата банкова система е здрава. Вчера проведох разговори с Асоциацията на банките в България. Те разработват своите регламенти“, заяви Борисов. „Подготвили сме пакет от документи за разглеждане в Министерския съвет. Вчера получих информация от колегите от Министерството на финансите, че не е необходима нова нотификация от Европейската комисия. Затова продължаваме с програмата за безлихвени кредити и я удължаваме до средата на следващата година“, добави той. „Би трябвало да се запази същият механизъм (б.а. за безлихвени кредити), но все пак кредитоискателят трябва да обърне към ръководните органи на банката, за да получи разрешение“, обясни министърът. Той уточни, че засега не е ясно дали българските граждани или само бизнесмени ще могат да се възползват от новата мярка. „Всички физически лица, които по някакъв начин са били засегнати от пандемичната криза, могат да се възползват от мярката за безлихвените кредити. Условията ще бъдат облекчени със следващото решение на Министерския съвет. Ще бъде увеличен лимитът и кредити ще бъдат предоставяни чрез нашите 12 търговски банки“, заяви Лъчезар Борисов. „Стартираме нова иновативна процедура за засегнатите сектори. Тя ще е за процент от оборота. По-голямата част от засегнатите браншове се очаква да получат 20% от оборота и това анализираме в момента с нашите партньори от работодателските организации“, добави той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“

  • 25 Сеп 2023
  • 104
Дружеството на кардиолозите в България стартира Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“ в Световния ден на сърцето 29 септември за четвърта поредна година.

Интересни събития до края на септември предлага инициативата „БулевАрт“

  • 25 Сеп 2023
  • 93
Със смях, танци и приятелски срещи инициативата „БулевАрт – Мрежа на сетивата“ отбелязва края на септември. Партньорите в мрежата са организирали интересни събития, с които да заинтригуват желаещите да се потопят в света на изкуството.

Бургас ще е домакин на информационна среща, посветена на енергийната ефективност

  • 25 Сеп 2023
  • 90
Грийнпийс“ – България започва серия информационни срещи за повишаване на осведомеността на гражданите относно енергийните общности. Ще се организират дискусии в три града в страната.

Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

  • 21 Сеп 2023
  • 608
Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в айтоското село Карагеоргиево.

Популярният чешки цирков артист Ондра Хунал ще гостува в Бургас със супер огнено шоу „Полетът на Жар птицата"

  • 21 Сеп 2023
  • 486
Искрящо шоу ще блести в кадифената нощ на Бургас. Елате и се докоснете до магията на пламъците и майсторското изкуство на популярния чешки артист Ондра Хунал, изпълнител с 15 години огнен опит.