« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Няма да има Велико Народно събрание и оставка на Бойко Борисов

111 бяха „за“, 93 „против“, а 8 „въздържал се“. Обикновеното мнозинство обаче не е достатъчно. В случая са нужни поне 160 гласа „за“. Така Велико Народно събрание няма да бъде свикано. По време на дебатите Десислава Атанасова от ГЕРБ изрази учудване, че опозицията е срещу предложението за свикване на избори за ВНС, при положение че министър-председателят Бойко Борисов е обещал да подаде оставка още в същия ден, ако това бъде одобрено. Днес имате шанс да получите оставката на премиера Борисов и на цялото правителство. Странно е, че се противопоставяте, каза Атанасова. Срещу проекта за нова конституция гласуваха и вносителите от „Воля“. Пламен Христов от партията на Марешки обясни, че те очаквали и други предложения за нов основен закон, но такива нямало. Дебатите продължиха около два часа. От БСП използваха подигравателен похват, като изтъкнаха за пореден път колко неадекватен е бил предложеният проект за нов основен закон. Депутатът Крум Зарков обясни, че целта на внасянето му била отвличане на вниманието на протестиращите през лятото. Изненадващото му включване в програмата на парламента тази седмица също имало подобна цел предвид здравната криза, свързана с коронавируса Covid-19. Бургаският депутат от БСП Тодор Байчев пък заяви, че проектът за нова конституция ликвидирал социалната държава. Той се присмя на лидера на "Воля" Веселин Марешки, че се подписал "съвсем юнашки" като вносител, без да го е чел. Тома Биков от ГЕРБ посочи, че свикването на ВНС било искане на протестиращите. Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" (ОП) пък обясни, че проектът за нова конституция е само повод за свикване на велик парламент, който можел да приеме съвсем друг основен закон. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повтори позицията на формацията си. Според нея нова конституция е нужна, но не сега бил моментът. Дебатът за нов обществен договор следвало да се случи в друго - креативно, политическо време. При гласуването "за" бяха само ГЕРБ, ОП и един нечленуващ в парламентарна група.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

203-ма педагогически специалисти са загубили битката с ковид от началото на пандемията у нас

  • 24 Ян 2022
  • 101
Общо 203-ма педагогически специалисти са загубили битката с ковид от началото на пандемията у нас. Данните са от средата на март 2020 г. до 5 януари 2022 г., сочат данните на Министерството на образованието, пише вестник „Сега“. Проверката в МОН е във връзка с твърдения на шефа. на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Над 200 000 са водолюбивите птици у нас

  • 24 Ян 2022
  • 88
Над 200 000 са водолюбивите птици у нас. Това са резултатите от проведеното този януари 46-то преброяване на зимуващите водолюбиви птици в България.

SHAGGY се присъединява към SPICE Music Festival 2022

  • 24 Ян 2022
  • 85
С тази новина организаторите на SPICE Music Festival отново са готови да впишат фестивала в плановете ви за август - носителят на две награди ГРАМИ Shaggy се присъединява към програмата!

Русия поиска силите на НАТО да напуснат Румъния и България

  • 21 Ян 2022
  • 380
Русия поиска силите на НАТО да напуснат Румъния и България като част от предложенията си за гаранции за сигурността, съобщи руското външно министерство, информира РИА Новости.

Кметът Димитър Николов честити празника на бургаските акушер-гинеколози, неонаталози, акушерки и медицински сестри

  • 21 Ян 2022
  • 265
Кметът Димитър Николов честити на всички бургаски специалисти в отделенията по неонатология, гинекология и акушерство в УМБАЛ Бургас, Университетска болница "Дева Мария"и МБАЛ "Бургасмед". Ето какво им пожела за празника на родилната помощ: