« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Няма да има Велико Народно събрание и оставка на Бойко Борисов

111 бяха „за“, 93 „против“, а 8 „въздържал се“. Обикновеното мнозинство обаче не е достатъчно. В случая са нужни поне 160 гласа „за“. Така Велико Народно събрание няма да бъде свикано. По време на дебатите Десислава Атанасова от ГЕРБ изрази учудване, че опозицията е срещу предложението за свикване на избори за ВНС, при положение че министър-председателят Бойко Борисов е обещал да подаде оставка още в същия ден, ако това бъде одобрено. Днес имате шанс да получите оставката на премиера Борисов и на цялото правителство. Странно е, че се противопоставяте, каза Атанасова. Срещу проекта за нова конституция гласуваха и вносителите от „Воля“. Пламен Христов от партията на Марешки обясни, че те очаквали и други предложения за нов основен закон, но такива нямало. Дебатите продължиха около два часа. От БСП използваха подигравателен похват, като изтъкнаха за пореден път колко неадекватен е бил предложеният проект за нов основен закон. Депутатът Крум Зарков обясни, че целта на внасянето му била отвличане на вниманието на протестиращите през лятото. Изненадващото му включване в програмата на парламента тази седмица също имало подобна цел предвид здравната криза, свързана с коронавируса Covid-19. Бургаският депутат от БСП Тодор Байчев пък заяви, че проектът за нова конституция ликвидирал социалната държава. Той се присмя на лидера на "Воля" Веселин Марешки, че се подписал "съвсем юнашки" като вносител, без да го е чел. Тома Биков от ГЕРБ посочи, че свикването на ВНС било искане на протестиращите. Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" (ОП) пък обясни, че проектът за нова конституция е само повод за свикване на велик парламент, който можел да приеме съвсем друг основен закон. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повтори позицията на формацията си. Според нея нова конституция е нужна, но не сега бил моментът. Дебатът за нов обществен договор следвало да се случи в друго - креативно, политическо време. При гласуването "за" бяха само ГЕРБ, ОП и един нечленуващ в парламентарна група.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ученическото състезание по програмиране [email protected] 2021 ще се проведе на 22 май

  • 09 Апр 2021
  • 48
В ИТ съревнованието, организирано от Бургаския свободен университет със съдействието на Община Бургас, могат да участват ученици от 4-ти до 12-ти клас от всички училища в Бургас, разпределени в три възрастови групи - А (10-12 клас), B (8-10 клас) и C (4-6 клас).

ДПС ще подкрепи кабинет на новите партии в НС, без да участва в него

  • 09 Апр 2021
  • 300
ГЕРБ и БСП не могат да разчитат на Движението, провалили са се на последните избори - заяви лидерът му Мустафа Карадайъ.

БЧК възстановява курсовете по първа помощ

  • 09 Апр 2021
  • 199
БЧК възстановява от 12 април курсовете по оказване на първа долекарска помощ на пострадали при ПТП.

Почина принц Филип

  • 09 Апр 2021
  • 200
Херцогът на Единбург си отиде на 99-годишна възраст.

Кои ученици се връщат в клас от понеделник

  • 08 Апр 2021
  • 291
От понеделник част от учениците се връщат в училище. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на редовния брифинг на здравните власти.