« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Иван Алексиев официално откри новата Детска ясла в гр. Ахелой

Детска ясла, филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”, е най-новата придобивка за гр. Ахелой. Лентата на новата двуетажна сграда прерязаха кметът на Поморие Иван Алексиев и директорът на ДГ „Теменуга“ Катерина Вражева.„Изключително ми е приятно, че днес отваря врати така дългоочакваната и желана от всички жители на гр. Ахелой детска ясла. Това е един наш ангажимент, поет преди няколко години, но използвам случая да благодаря на правителството и лично на премиера Борисов, защото тази сграда е построена благодарение на решение на Министерски съвет, с което бяха осигурени 1 млн. лева, целево, за изграждане на Детска ясла в гр. Ахелой. Нашата заслуга е, че успяхме да защитим проекта и да изпълним строителството в срок.” – каза кметът Иван Алексиев по време на официалното откриване и пожела на добър час, здраве и успех на всички. Кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и директорът на ДГ „Теменуга“ също приветстваха присъстващите деца, родители и учители преди да прекрачат прага на яслата за първи път. Детското заведение е предназначено за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Всяка група има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В двора също има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг. На събитието присъстваха заместник-кметът на община Поморие – Янчо Илиев, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев, общинският съветник Илиян Щерев, директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой Юлияна Атанасова, директори на детски градини от гр. Поморие, родители и учители. Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Борис от храм „Св. Рождество Богородично“ гр. Поморие, а в тържествената програма участваха децата от ДГ „Теменуга“ гр. Ахелой.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2169
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2057
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 2052
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2255
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2202
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.