« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите се скараха работи ли правилно системата им за гласуване

Днес депутатите втори ден разглеждат поправките в Изборния кодекс и въпреки че дебатите са по-спокойни, градусът се вдигна заради съмнения от страна на опозицията, че пултовете за гласуване не работят както трябва. Халил Летифов обясни, че системата позволява да се гласува без пръстов отпечатък и биометрия. След него други депутати от ДПС и БСП алармираха за проблема и се усъмниха в легитимността на приетите вече текстове и допуснаха, че щом системата не им изисква пръстов отпечатък, народните представители могат да гласуват с чужда карта. Те поставиха под въпрос и дали сутринта е имало наистина кворум, за да започне заседанието. „Без биометрия мога да гласувам на 3 места. Имаме го на запис. Да се направи проверка и да се провери легитимността на приетите текстове. Има съмнения за манипулации от страна на ръководството на НС“, скочи Джейхан Ибрямов. Председателстващият заседанието Валери Симеонов отхвърли всички обвинения и каза, че ще бъде направена справка дали е било гласувано днес с биометрични данни. Той заподозря, че от опозицията правят „партийно мероприятие“. Димитър Лазаров от ГЕРБ пък посочи, че опозицията очевидно иска да блокира работата на парламента, а Христиан Митев от НФСБ препоръча на тези, които се съмняват, да питат Конституционния съд дали гласуваните досега текстове са законни. „Показват какво ще правят, след като въведем машинното гласуване. Всички са гласувал, както са искали, обаче изведнъж се оказва, че е нелегитимно, защото са получили по-малко гласове. Не машините гласуват, а вие“, скочи и Тома Биков от ГЕРБ, правейки паралел с машинния вот на изборите, за който настоява опозицията.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Емблематични места от Бургас влизат в четири филмови продукции

  • 20 Окт 2021
  • 82
Част от сцените на два пълнометражни филма с международно участие и два сериала са заснети на емблематични места в Бургас това лято. Героите им се разходиха по Моста, в Морската градина, около Морска гара Бургас, минаха по „Александровска“ и „Богориди“, пиха кафе на терасата на Културен център „Морско казино“, посетиха новия Център за съвременно изкуство и библиотека и обновения Културен дом НХК, споделиха романтиката на рибарско селище „Ченгене скеле“.

Класирането на кандидатите по Основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 20 Окт 2021
  • 95
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда.

“Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”

  • 20 Окт 2021
  • 64
Велотон под патронажа на актрисата Гергана Стоянова ще се проведе на 24 октомври, неделя, от 11.00 часа в Бургас. Събитието е част от поредицата “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”.

Чист въздух

  • 18 Окт 2021
  • 210
Няма регистрирани превишения на средночасовите и на средноденонощните норми на контролираните замърсители за периода 11 – 17 октомври. Това показват данните на РИОСВ и Община Бургас.

Уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“в Бургас

  • 18 Окт 2021
  • 187
На 21 октомври от 10:00 ч. ще се проведе уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“, чийто организатори са ЦЕЕ ЕнЕфект, ОМЕЕ ЕкоЕнергия, Грийнпийс, Център за изследване на демокрацията, с подкрепата на Европейската климатична фондация и Energy Cities.