« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите се скараха работи ли правилно системата им за гласуване

Днес депутатите втори ден разглеждат поправките в Изборния кодекс и въпреки че дебатите са по-спокойни, градусът се вдигна заради съмнения от страна на опозицията, че пултовете за гласуване не работят както трябва. Халил Летифов обясни, че системата позволява да се гласува без пръстов отпечатък и биометрия. След него други депутати от ДПС и БСП алармираха за проблема и се усъмниха в легитимността на приетите вече текстове и допуснаха, че щом системата не им изисква пръстов отпечатък, народните представители могат да гласуват с чужда карта. Те поставиха под въпрос и дали сутринта е имало наистина кворум, за да започне заседанието. „Без биометрия мога да гласувам на 3 места. Имаме го на запис. Да се направи проверка и да се провери легитимността на приетите текстове. Има съмнения за манипулации от страна на ръководството на НС“, скочи Джейхан Ибрямов. Председателстващият заседанието Валери Симеонов отхвърли всички обвинения и каза, че ще бъде направена справка дали е било гласувано днес с биометрични данни. Той заподозря, че от опозицията правят „партийно мероприятие“. Димитър Лазаров от ГЕРБ пък посочи, че опозицията очевидно иска да блокира работата на парламента, а Христиан Митев от НФСБ препоръча на тези, които се съмняват, да питат Конституционния съд дали гласуваните досега текстове са законни. „Показват какво ще правят, след като въведем машинното гласуване. Всички са гласувал, както са искали, обаче изведнъж се оказва, че е нелегитимно, защото са получили по-малко гласове. Не машините гласуват, а вие“, скочи и Тома Биков от ГЕРБ, правейки паралел с машинния вот на изборите, за който настоява опозицията.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2212
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2100
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 2096
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2297
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2235
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.