« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Опозицията бойкотира заседанието на НС

Петъчното заседание на парламента пропадна, тъй като не успяха да се съберат необходимите 121 законотворци в пленарната зала. Това стана след заявката на социалистите, че няма да се регистрират, макар и да присъстват в пленарната зала. Те обявиха, че ще участват в заседание на парламента, само когато се гледат текстовете за машинния вот. От ДПС пък е регистиран само един депутат, като д-р Нигяр Джафер посочи, че такова е решението на групата. В редиците на управляващите също има липси - 10 от ГЕРБ са отсъствали, както и един от "Обединени патриоти". От "Воля" са се регистрирали двама, както и 4 независими депутати. Валентин Николов от ГЕРБ определи като не много умен ход да се бойкотира точно днес заседанието, защото петъкът е ден на опозицията. "Според мен не е много умно, защото днешният ден е ден на парламентарен контрол и това би трябвало да е ден на опозицията. В деня за контрол на правителството е малко глупаво", посочи той. Николов призна, че е имало отсъстващи от ГЕРБ, но посочи, че колегите му са отсъствали по уважителни причини и доави, че бойкотът на опозицията ще мобилизира мнозинството. "Бойкотът е ясен, деструктивната политика на БСП, подкрепяна от ДПС, да доказват, че парламентът не може да работи, доведе до жертвата на парламентарния контрол. Опозицията се отказа да контролира изпълнителната власт", коментира и Милен Михов от "Обединени патриоти". Лидерката на социалистите Корнелия Нинова пък запита как да бъде контролирана властта, като премиерът не идва в парламента. "Бойко Борисов за 4 г. не е отговори на един наш въпрос. Не идва на бюджет, на смени на правителството, за него парламентът не съществува", отсече тя. "Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които ще приемат, няма да легитираме това мнозинство", категорична бе Нинова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 57
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 64
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 107
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 102
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.