« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изравнителните сметки на Топлофикация - кога и как?

Напълно е възможно е да има клиенти, които все още не са получили изравнителната си сметка, каза още тя. По думите ѝ, броят на жалбите в сравнение с миналата година не бележи увеличение. "Клиентите имаха възможност почти 45 дни за възражения, защото повече 90% от сметките бяха представени към дата 15 юли. Всяка една жалба или сигнал ще получат отговор", увери Павлова. "Топлофикация София" вече е възстановила на своите клиенти 24 млн. лева. Остава да възстанови 12,8 млн. лева. Клиентите могат да бъдат спокойни. "Топлофикация София" има достатъчно средства, за да върне парите. Всички клиенти, които имат желание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път. Това са сумите, които са получени от намалението на цената на топлинната енергия в резултат от намалението на цената на природния газ, уточни още Павлова. Напълно е възможно е да има клиенти, които все още не са получили изравнителната си сметка, каза още тя. По думите ѝ, броят на жалбите в сравнение с миналата година не бележи увеличение. "Клиентите имаха възможност почти 45 дни за възражения, защото повече 90% от сметките бяха представени към дата 15 юли. Всяка една жалба или сигнал ще получат отговор", увери Павлова. "Топлофикация София" вече е възстановила на своите клиенти 24 млн. лева. Остава да възстанови 12,8 млн. лева. Клиентите могат да бъдат спокойни. "Топлофикация София" има достатъчно средства, за да върне парите. Всички клиенти, които имат желание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път. Това са сумите, които са получени от намалението на цената на топлинната енергия в резултат от намалението на цената на природния газ, уточни още Павлова. Изчислението е направено по следния начин: фактурираните количества топлинна енергия за периода 1-ви юли 2019 - 31 март 2020 година са фактурирани веднъж по старата цена. След това същото количество се пресмята по новата цена, определена от КЕВР и разликата е сумата, която "Топлофикация" трябва да върне на клиентите си, каза Павлова. Сумите не могат да бъдат платени на ръка, уточни още Павлова. С тях не могат да се погасят стари просрочени задължения. Тези суми могат да бъдат използвани за прихващане в бъдещи сметки. Според нея оттам може би хората са се объркали и не са разбрали същността на изравнителните си сметки. Общата сума за възстановяване е 36 милиона лева с включен ДДС. „Цари пълен хаос с изравнителните сметки на "Топлофикация", който остава за сметка на потребителите. Напълно основателно беше очакването за намаляване на цените, които хората трябва да платят”, заяви и в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева. Поради тази причина тя е поискала проверка от КЕВР, за да бъде установено защо на хората се връщат символични суми от изравнителни сметки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

  • 05 Юли 2022
  • 281
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

  • 05 Юли 2022
  • 262
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.

„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава да пръска срещу комари.

  • 05 Юли 2022
  • 246
„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава имагоцидни обработки със студен/топъл аерозол срещу комари.

Запишете се за безплатния турнир по дартс за любители

  • 04 Юли 2022
  • 471
Екипите на Младежкия международен център в Бургас и общинския отдел „Младежки политики“ канят всички желаещи на турнир по дартс за любители, носещ името „БАРтс“.

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас

  • 04 Юли 2022
  • 420
Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Канят се жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“.