« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Съдебният съвет уволни прокурор Светлозар Костов

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет уволни скандалния прокурор Светлозар Костов. Най-тежкото дисциплинарно наказание му беше наложено с 8 гласа "за" и 2 "против". Засега мотивите остават неизвестни, тъй като дисциплинарните заседания са закрити. По това дисциплинарното дело от общо 4 срещу бившия шеф на Спецпрокурaтурата "Антимафия" беше образувано преди 2 години заради сериозни нарушения - за случайното разпределение на делата, за неетично отношения към колеги, уронване престижа на магистратурата. Именно заради конфликта с подчинените си, които го обвиниха за нетърпима работна атмосфера, преди година той бе освободен от поста в Спецпрокуратурата. Досега разглеждането на делото беше отлагано три пъти по настояване на Костов - заради нов адвокат, заради заболяване и за представяне на писмена защита. Той е дисциплинарно проверяван и заради това, че отложи изпълнението на присъдата на осъдения Росен Петров-Животното. Миналата година се оказа, че прокурорът го е пуснал да се лекува, но той беше заловен на почивка в Несебър. За първи път той стана известен с фразата "Вързахме кънките на Стависки". Тогава той беше прокурор в Бургас и работеше по делoто срещу фигуриста, който предизвика тежка катастрофа. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 136
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 166
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 175
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 192
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 166
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение