« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отпаднаха ограниченията за гласуване в ЕС, ДПС плаши с Конституционния съд

Парламентът окончателно одобри отпадането на ограничението за откриване на изборни секции за страните от Европейския съюз (ЕС). За САЩ, Канада и Турция максималният брой на изборните бюра остава 35. Там няма да има възможност за поставяне на втора урна в секциите при по-висока активност. Промените са част от спешните поправки в Изборния кодекс, които депутатите гласуват на второ четене днес. ДПС обяви, че са готови да сезират Конституционния съд заради последните поправки, защото българските гражданите в страните извън ЕС са били поставени в неравностойно положение. За внасяне на жалбата са 48 подписа, а ДПС има 30 депутати. От АБВ обявиха, че промени много лесно могат да паднат в КС. Мариана Тодорова (АБВ) се обяви за еднакви правила за гласуване във всички страни.АБВ има 11 депутати. Другата промяна, която ще се разгледа, е корекцията на методиката за отчитане на резултатите в президентските избори. Депутатите решиха гласовете “не подкрепям никого“ да се зачитат при изчисляване на изборния резултат, а не само при избирателната активност. В секциите в България и в страните от ЕС ще има възможност за поставяне на втора урна, като целта е да се предотвратят опашките от желаещи да гласуват.   http://www.mediapool.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 101
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 116
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 127
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 143
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 118
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение