« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Невиждана икономическа криза ни удря през септември

Връщането на децата на училище и на хората от лятна ваканция е ключов период за компаниите да направят ревизия на ситуацията за бизнеса си, да прегледат бюджетите си и да направят планове за персонала си до края на настоящата и за началото на следващата година. Какво ще реши бизнеса от своя страна ще бъде решаващо за това дали европейските държави ще успеят да избегнат сериозен пик в безработицата. А прогнозата в тази посока не изглежда обнадеждаваща, пише Bloomberg. Въпреки че държавните помощи помогнаха на страни като Германия, Франция и дори Великобритания да избегнат сериозен ръст в безработицата досега, програмите за подкрепа на пазара на труда изтичат скоро. В същото време възстановяването на икономиката се бави, а някои сектори са изправени пред по-големи затруднения от очакваното, като вероятно ще бъдат принудени да преосмислят бизнес модела си и броя на своите служители. "През септември те ще следят как вървят поръчките. Очакваме нарастване на безработицата, защото индустриите са структурно засегнати", коментира Алън Дехейз, който е главен изпълнителен директор на най-голямата компания за наемане на кадри Adecco Group. Неговият колега от друга фирма в бранша - Ranstad, посочва, че следващият месец ще покаже тенденцията, която ще остане актуална до края на годината. Междувременно независимо от значителната финансова подкрепа за пазара на труда, той понесе значителен удар. Близо половината от работните места, създадени от предходната рецесия насам, които са 5 милиона, бяха унижощени в резултат на пандемията. Междувременно икономическото възстановяване ще изгуби още от скоростта си в резултат на очаквани допълнителни съкращения. Безработицата в САЩ вече е в двуцифрен размер, докато в Европа ситуацията изглежда по-добре от очакваното поне засега. Тази ситуация обаче надали ще се задържи още дълго. Според анкета на Bloomberg нивото на показателя за Еврозоната ще достигне близо 10 нас то до края на 2020 година, а следващата ще донесе леко подобрение. "Когато краткосрочните схеми за заетостта приключат, е малко вероятно приказката да продължи", предупреждават икономисти от ING Group. burgasinfo.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 243
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 215
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 222
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 434
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 406
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.