Асоциация „Родители“: Топла вода и сапун във всяко училище, за да не се разпространява COVID-19

"Наближава началото на учебната 2020/2021 година, която започва с много неизвестни в условията на световна пандемия от COVID-19. Оценяваме усилията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието и науката да предвидят всички възможни обстоятелства и да създадат възможно най-ефективни протоколи за действие при всяка ситуация. Във връзка с това бихме искали да насочим Вашето внимание върху един ключов фактор за здравето и безопасността на децата и учителите в училище - безпроблемния достъп до топла вода и сапун. Всички знаем, че редовното измиване на ръцете с топла вода и сапун е един от най-важните фактори за предотвратяване на разпространение на коронавируса. Въпреки това, все още не всички български училища осигуряват топла вода и сапун в тоалетните или в мивките в столовете и класните стаи. Това излага на повишен риск от зараза учениците и техните семейства, учителите и всички служители в училището", пишат в своето писмо от родителската организация до д-р Кунчев и до Вълчев. "Използването на дезинфектанти донякъде решава проблема, но излага всички, особено децата, на повишен риск от алергии и нежелани кожни и дихателни реакции, понякога с дългосрочни последствия. Във връзка с това настояваме за незабавна проверка от страна на РЗИ на всички училища в страната за наличието на свободен достъп до топла вода и сапун за всички ученици и за неотложни предписания за попълване на пропуските там, където няма такъв достъп. Tова е въпрос от първостепенна важност за живота и здравето на децата, и не можем да си позволим да си затваряме очите или да отлагаме решаването му", заявят от асоциация "Родители". И отбелязват, че разчитат на "бърза и безкомпромисна реакция по темата" от страна на д-р Ангел Кунчев и на образователния министър Красимир Вълчев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 124
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 111
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 128
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 263
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 236
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.