« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Безплатната сянка на южните плажове - пет пъти повече

Безплатните чадъри и шезлонги по Южното Черноморие са пет пъти повече, отколкото тези, предлагани по морето на север. Това показа таблицата с цените на плажните принадлежности, публикувана в сайта на туристическото министерство, предава "Монитор". Според данните безплатна сянка и лежанка на 21 плажни ивици могат да използват резервиралите ваканция на юг. Възможностите за гратис престой на плажа на летовниците в областите Варна и Добрич са едва четири. В края на месец май наемателите и концесионерите на морските плажове трябваше да изпратят своите предложения на туристическото ведомство относно спада на цените на чадърите и шезлонгите през тазгодишния активен летен сезон. Съгласно законовите промени, стойността им трябваше да бъде намалена минимум с 50 % спрямо обявената през 2019 г. Въпреки новите изисквания, на места цените продължават да са значително по-високи от тези в останалата част на Черноморието. Най-скъпа излиза ваканцията на плажа „Градина - централен“, част втора. За сянка ще трябва да броим по 8 лв., а за шезлонг още 6 лв. На метри от него обаче в „Градина – централен“, част едно и в къмпинга, носещ същото име, комплектът плажни принадлежности излиза двойно по-евтин. Подобен е и казусът с плажовете „Божурец-Топола 3“ и „Божурец-Топола 2“ край Каварна, където ще трябва да платим по 7,50 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. На „Божурец - Топола 1“ те са по 4 лв. Ценови аномалии не липсват и в Царево, където на плаж „Варвара“ за чадър даваме 7,50 лв., но за да си запазим и два шезлонга, ще трябва да доплатим само още 1 лв. Макар безплатните принадлежности да са в пъти повече по Южното Черноморие, местата със сянка и лежанка под 2 лв. преобладават на север. На плажовете "Офицерски - запад" и "Буните - 2" те са по 0,50 лв., а на"Батовски", "Албена" и "Кабакум - север", част първа двойно по-скъпи. Единствената морска ивица на юг, чиито цени за чадъри и шезлонги са малко над тази на билетчето за градски транспорт в столицата, е централният плаж на Поморие. В преобладаващата част от родните плажове престоят на плажа в действителност излиза по-евтин, чадърът и шезлонгът са максимум по 5 лв.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2362
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2248
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 2241
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2443
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2363
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.