„Тренд“: 1/3 от българите не подкрепят протестите, ГЕРБ остава първа политическа сила

1/3 от българите не подкрепят протестите, ГЕРБ остава първа политическа сила. Това сочи най-новото проучване на Изследователски център „Тренд“, проведено в периода 3-10 август. Пет сигурни партии в следващото Народно събрание. ГЕРБ остава първа политическа сила, втори са БСП. Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ печели 14,9%, „Демократична България“ се нарежда на четвърто място, ДПС са пети с подкрепа от 9,8%. Евентуална формация на Мая Манолова би изпреварила Обединени патриоти и се нарежда на шесто място с 4,4%. За Патриотите са заявили желание да гласуват 4,1% от българското население. Това сочи най-новото проучване на Изследователски център „Тренд“. Запитването е направено в периода 3-10 август чрез 1010 интервюта. Протестите в страната от последния месец са внесли сериозна динамика в ежемесечните индикатори, като през август се отчита спад в положителните оценки за работата както на парламента, така и на правителството, отчитат социолозите. 23% от българите заявяват подкрепа към работата на кабинета, като симпатизантите на ГЕРБ не са разколебани в положителната си оценка. Президентът също регистрира спад в сравнение с месец юли. 1/3 от българите не подкрепят протестите. Електоратът на ГЕРБ почти единодушно изразява неподкрепа към недоволството, а огледално изглеждат симпатизантите на БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България. 39% от интервюираните остават скептични, че протестите ще доведат до оставка на правителството, сочи още проучването на Изследователския център “Тренд”.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Застудяване от вторник следващата седмица

 • 26 Ное 2021
 • 350
Времето през последния месец в годината ще е есенно-зимно с повече валежи, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Цената на тока на борсата се срина с 22%, но е 3 пъти по-скъп тази зима

 • 26 Ное 2021
 • 250
Цената на тока за бизнеса за днес в сегмента „ден напред“, изтъргуван вчера, се срина с над една пета до 424,91 лв., но е с над 3,3 пъти по-висока от същия ден на миналата година, сочат данни от сайта на Българската независима енергийна борса.

Паркинг със зона за отдих в к-с Изгрев

 • 26 Ное 2021
 • 3
 • 268
Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".

Шестима бургаски автори в немскоезична антология на съвременната българска поезия

 • 25 Ное 2021
 • 353
Включиха шестима бургаски автори в немскоезична антология на съвременната българска поезия.

Премиерът обеща - без задължителни ваксини и зелени сертификати

 • 25 Ное 2021
 • 346
Правителството няма намерение да въвежда принудително ваксиниране. Ще отпаднат и зелените сертификати. Това каза премиерът Стефан Янев.