„Тренд“: 1/3 от българите не подкрепят протестите, ГЕРБ остава първа политическа сила

1/3 от българите не подкрепят протестите, ГЕРБ остава първа политическа сила. Това сочи най-новото проучване на Изследователски център „Тренд“, проведено в периода 3-10 август. Пет сигурни партии в следващото Народно събрание. ГЕРБ остава първа политическа сила, втори са БСП. Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ печели 14,9%, „Демократична България“ се нарежда на четвърто място, ДПС са пети с подкрепа от 9,8%. Евентуална формация на Мая Манолова би изпреварила Обединени патриоти и се нарежда на шесто място с 4,4%. За Патриотите са заявили желание да гласуват 4,1% от българското население. Това сочи най-новото проучване на Изследователски център „Тренд“. Запитването е направено в периода 3-10 август чрез 1010 интервюта. Протестите в страната от последния месец са внесли сериозна динамика в ежемесечните индикатори, като през август се отчита спад в положителните оценки за работата както на парламента, така и на правителството, отчитат социолозите. 23% от българите заявяват подкрепа към работата на кабинета, като симпатизантите на ГЕРБ не са разколебани в положителната си оценка. Президентът също регистрира спад в сравнение с месец юли. 1/3 от българите не подкрепят протестите. Електоратът на ГЕРБ почти единодушно изразява неподкрепа към недоволството, а огледално изглеждат симпатизантите на БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България. 39% от интервюираните остават скептични, че протестите ще доведат до оставка на правителството, сочи още проучването на Изследователския център “Тренд”.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ се удължават от три на пет години

  • 24 Фев 2021
  • 109
Според сегашното заварено положение директорът на БНР Андон Балтаков ще остане на поста до 2023 година, а на БНТ Емил Кошлуков до 2022 година. След това ще се проведат нови конкурси за 5-годишни мандати.

Силно земетресение разтърси централна Хърватия

  • 24 Фев 2021
  • 89
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разтърси днес района на хърватския град Сисак, съобщиха хърватските медии.

ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 Фев 2021
  • 86
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения

  • 24 Фев 2021
  • 87
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Оборудват лодкостоянката в „Крайморие“ със специални съоръжения за плавателните съдове

  • 24 Фев 2021
  • 85
Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.