« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Остават блокадите на три възлови кръстовища в София

Демонстрантите, които искат оставката на правителството и на главния прокурор, отказват да вдигнат блокадите. Протестиращите пропускат линейки, но не и градския транспорт. Обявеният вчера от министър-председателя Бойко Борисов рестарт на държавата с предложение за свикване на Велико народно събрание и серия от конституционни промени и ограничаване мандатите на така наречените "трима големи" в съдебната система и днес остава най-обсъжданата тема на палатковите лагери. Предложенията не бяха приети от протеста и той отговори с блокади, които снощи, както съобщихме, отново станаха четири, но към момента блокадите са редуцирани до три затворени възлови кръстовища. Какви са настроенията на демонстрантите: “Всички се обединяват около това, че новата Конституция, която искат да бъде написана, цели само да се забави времето за оставката. Това с нищо няма да спре протестите. Те ще продължат. Даже септември месец се очаква да бъдат много по-многобройно“. “Ако искат да се опитат да потулят това нещо, не мисля, че ще могат да го направят. Хората са все по-единни в целта си“. “Нашите искания са много ясни и те не са Велико народно събрание в този момент. Това, което е неизбежно необходимо първо са двете оставки. Оттам нататък вече можем да говорим за другите ни искания, сред които влиза и съдебна реформа, преразглеждане на Конституцията, но със сигурност това не е нещо, което бихме доверили на сегашното правителство“. Ситуацията и на другите две блокирани възлови кръстовища е спокойна.В часовете между 10.00 и 12.00 днес за пореден ден бяха проведени занимания в рамките на изградения детски кът. Протестиращите припомнят, че инициативата не е възникнала като грижа за децата на родителите от лагера, а като компенсация за столичани, които изпитват неудобство от блокадите. Те могат да доведат децата си, които ще бъдат посрещнати с философски разговори и настолни игри за концентрация. Сутринта на блокадата на Орлов мост започна с физзарядка за част от протестиращите, които пристигаха в ранните часове. Те разказаха, че нощта в палатковия лагер е преминала без напрежение, спокойна е обстановката и в този момент. Антиправителствените демонстрации продължават и днес. За 19.00 часа е насрочен 38-ия протест. Източник: БНР

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 150
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 127
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 205
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 199
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 194
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.