« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Борисов: И аз искам оставката на Радев

  • 10 Авг 2020
Премиерът не потвърди засега очакванията на протестиращите, че днес ще си подава оставката. "И аз искам оставката на Радев. Даже на Христо Иванов не му я исках, беше ми заместник толкова години. Всеки може да иска оставката на някой. Един да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов. Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата", каза той в отговор на въпроса за оттеглянето му от властта. Борисов добави: "В демокрацията и правовата държава се провеждат избори. Така се рещава кой ще управлява, която сила ще е първа, която втора и трета". Той обаче потвърди, че полицията няма да разбутва палатковия лагер на протестиращите на "Орлов мост". Премиерът е разпоредил да се разговаря с хората от палатките. Борисов каза, че няма да се допусне напрежение и сблъсъци. „Снощи с внуците, каквото и да им кажа, правят обратното. Докато не дойде майка му, да му се скара. Има едни политически формации, зажаднели за власт. Но има и 15-16-17-годишни деца. Надявам се на разум. Защото виждате, че има протести навсякъде. И видяхте какво се случи в Берлин, Вашингтон, Москва. Но винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да позволя да пострада никой. И полицаите имат майки, които ги чакат да се върнат живи и здрави от дежурство. Със сила няма да бъдат премахнати. Разпоредил съм с добро, с убеждаване да се разговаря с тях”, заяви Борисов. Относно напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ, Борисов заяви, че то е предизвикано от провокатори. "Когато една партия по реда си е свикала конференция, спазила е мерките, тези които идват да препятстват, това са провокатори. Ако на мач на Левски, отиде публиката на ЦСКА, кои са провокатори", направи паралел премиерът. „Как да ги отстраним? Ако трябва да ги отстраним, нали трябва да ви пипна. Те това целяха”, отговори Борисов на журналистическите въпроси. „Ние отидохме ли на „Позитано”, отидохме ли при Христо Иванов, или където и да е, за да провокираме. Те дойдоха да провокират”, каза Борисов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 60
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 55
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 61
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 88
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 98
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.