Ресторантьорите: Блокадите пречат на българския бизнес

Няма как обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес. Това се посочва в позиция на БАЗ и СЗБ. Рано тази сутрин полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани. В София бяха организирани три палаткови лагера - на "Орлов мост", пред сградата на Ректора на СУ и на площад "Независимост". Блокади имаше и в Пловдив, Варна и Стара Загора. „Ние заставаме зад правото на всеки да изразява на висок глас позицията си и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и да не нарушава правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина и училище или просто са решили да излязат за развлечение“, посочват двете организации. „Ситуацията, в която се намираме е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат. Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата. Като работодатели и граждани, ние реално усетихме последствията от затрудненото движение в София и други големи градове на страната. Това рефлектира директно върху много хора, както и върху бизнес средата у нас. Елементарният пример, който ние видяхме в ежедневието си бяха множеството отменени резервации в ситуация, в която и без това сме изправени на ръба на оцеляването“, се казва още в позицията. „Отново повтаряме, че уважаваме правото на всеки да отстоява исканията си, но нека да не бъде за сметка на тези, които осигуряват поминъка на служителите и семействата си. Защото е важно да знаем, че правата ни не се простират до безкрайност, а спират там, където започва правото на друг човек и с действията си можем да го засегнем. Иначе ще настъпи всеобщ хаос“, допълват от БАЗ и СЗБ.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 86
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 106
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 94
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 136
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 123
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.