« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

За отменена почивка парите трябва да се върнат до 12 месеца

  • 03 Авг 2020
При отменен закупен пакет туроператорът може да ни предложи ваучер, но потребителят не е длъжен да се съгласи с него. За сметка на това може да се постигне споразумение за заместваща услуга, т.е. туристът да пътува на по-късен етап. Aкo туристът отново не постигне споразумение с туроператора, едва тогава той може да иска възстановяване на парите и то да се случи до 12 месеца от обявяване на края на извънредното положение. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ главният директор "Контрол на пазара" в КЗП Игнат Арсенов. Той отбеляза, че в огромна част от случаите туристите или са получили ваучер, или са взели заместващ пакет. Арсенов каза, че Комисията на потребителите работи активно през летния сезон въпреки неговото по-късно започване поради епидемиологичната обстановката и извънредното положение. Вече сезонът е започнал, изтече един месец от него и се получават и първите сигнали за разлика от преди 1-ви юли, когато се получаваха сигнали предимно свързани с пакетни почивки, където туристите искаха да пътуват, т.е. техните почивки бяха отменени или те искаха да ги отменят, когато пътуват в чужбина поради извънредното положение и съответно те искаха да си върнат парите, каза Арсенов. Започват и сигналите, които са свързани с конкретния туристически сезон, а именно сигналите от Черноморието. Те много често са свързани с неспазване на хигиената. Комисията за защита на потребителите могат да реагират, когато мястото за настаняване не съответства на съответната категория, услугите, които ни се предоставят, не съответстват на това, което ни е било оферирано, обаче когато има лоши хигиенни условия, тогава РЗИ могат да проверят, уточни Арсенов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 284
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 349
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 259
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 335
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 291
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.